Ивана Илић успешна у Истанбулу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Ивана Илић успешна у Истанбулу
Trenutno na sajtu: 315       |       Podeli:
11.02.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - У Истанбулу је 9. фебруара одржано четврто Првенство Балкана у дворани за старије јуниоре/ке

на коме је као чланица репрезентације Србије наступила млада спринтерка Ивана Илић. На овогодишњој Балканијади наступили су атлетичари из 20 држава од 23 колико броји Балканска атлетска федерација.

Ивана Илић, фото: Драган Дуканац

Успешан наступ младе чачанске спринтерке обележен је новим личним рекордом у трци на 60 метара и репрезентативним рекордом Србије у трци штафета 4 x 400 метара где је трчала прву измену. Сам рекорд штафета је тако рећи остао у „власништву" чачанских атлетичарки, јер је у саставу претходних рекордерки била атлетичарка „Слободе" Катарина Секулић.

Ивана Илић и Драган Дуканац у саставу репрезентације Србије, фото: Драган Дуканац

Већ полуфиналне трке на 60 метара су наговестиле да ће финале бити доста јако. У другој полуфиналној групи Ивана Илић је заузела 3. место изједначивши лични рекорд 7,71 секунда и на тај начин обезбедила директно учешће у Финалу.

У финалној трци могла се видети веома неизвесна борба до последњег метра у којој је Ивана Илић заузела одлично 6. место са новим личним рекордом  7,68 секунди.

Резултати финалне трке на 60 метара, фото: Драган Дуканац

„Имамо ситуацију да се сада велики број држава такмичи на Првенству Балкана што је допринело да се резултати поправљају из године у годину. Прошле године резултат 7,68 би био у борби за медаљу, а ове године је довољан за 6.место. Веома сам задовољан овогодишњим резултатима Иване Илић, 60 метара није њена примарна дисциплина већ нам је успутна станица ка остваривању овогодишњих планова у летњој сезони. Због недостатка услова за тренинг спринта много тога смо морали да импровизујемо, захваљујући запосленима у СЦ "Младост" као и осталим чачанским спортским радницима који су нам помогли грешке смо свели на миниму па смо успешно завршили овај део сезоне. Ово је прва година јуниорског стажа за Ивану Илић тако да се од ње тек очекују добри резултати у овој конкуренцији. Она се већ уписала у листе државних рекордерки млађих пионирки, старијих пионирки и млађих јуниорки тако да овај нови државни рекорд за старије јуниорке представља добар континуитет у тренажном процесу.", рекао је  Драган Дуканац тренер АК „ЧААК”.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVANA ILIC FINALNA TRKA ISTANBUL

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.898.954 посета
Тренутно на сајту: 316 посетилац(a)