Почела берба малине у западној Србији 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Почела берба малине у западној Србији
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
02.07.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Берба малине у западној Србији је почела, а ове године, малинари су



ангажовали домаће сезонске раднике који за месец дана могу зарадити и до 100 хиљада динара. У ивањички крај стигли су први берачи, и то из Владичиног Хана.
На имању Добривоја Радовића, на самој међи Ивањице и Ариља, сезонски радници започели су бербу малина.Ове године , црвено злато обраће домаћа радна снага.

„Дошли смо продично , да зарадимо неки динар, јер не знамо шта нам доноси јесен, па да имамо од чега да живимо”, каже сезонски радник из Владичиног Хана, Далибор Демировић.

Има и сезонских радника,који су на имање Рдаовића долазили и ранијих година и овог лета, већ су прионули на посао.

„И прошле године смо били месец и по дана, без паузе смо брали малине и опетсмо, као што видите, овде. њубазни домаћин мотивише најбоље бераче и додатним бонусом, што је заисза лепо”, каже радник из Владичиног Хана, Љубиша Камберовић.

Знатно веће дневнице у односу напрошлу годину нису изненадиле бераче, јер на темпратуравма преко 40 степени, спретне руке би требало да оберу најмање 35 килограма црвеног злата.

Улагања у малине све су већа па су на четири хектара засада, Радовићи су применили све неопходне агротехничке мер, а како би квалитет рода био загарантован. Стога очекују да их ни овогодишња цена неће изневерити.

„Није лако ни произвођачима ни берачима, радници морају имати добру вољу, а ми сви као власници малињака нудимо повољне услове рада. Дневнице се у сезони крећу од 2.500 до 4.000 динара. Обезбеђена су три оброка, смештај, хигијена. Имају и паузе током дана, по тропским врелинама, када темературе иду преко 40, моји радници имају слободан дан. Битно је да их испоштујемо, али и они нас, да не би пропало ово наше црвено злато”, каже Добривоје Радовић, један од произвођача малине и председника Асоцијалције малинара Србије.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Pocela berba malina zapadna srbija ivanjica dnevnice do 4000 dinara

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.508 посета
Тренутно на сајту: 317 посетилац(a)