Тодоровић: Управа Апотекарске установе Чачак остаје у истом простору, након реституције град откупио објекат од власника 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Тодоровић: Управа Апотекарске установе Чачак остаје у истом простору, након реституције град откупио објекат од власника
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
16.09.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Већници Града Чачка данас су донели одлуку о прибављању у својину града
Милун Тодоровић градоначелник Чачка Фото: ГЗС

простора од 219 метара квадратних у коме се деценијама налази управа Апотекарске установе Чачак.

„Пре неколико година донето је решење Агенције за реститурцију, о враћању објекта на Градском шеталишту старим власницима, односно наследницима власника, иако је Апотекарска установа проширила и оплеменила тј простор. Дошли смо до жалбеног решења које је упутио град заједно са Апотекарском установом Чачак, али чекајући то решење на извршење, надлежни суд је потврдио решење Агенције за реституцију и дошли смо у ситуацију да се договарамо сада већ са власницима, који су по овим решењима враћени у власништво објекта. Они су имали одређене захтеве за цену тог простора, ми смо ангажовали судског вештака и дошли до цене од 206.300 евра за простор од 219 метара кавдртних. Град је одлучио да купи овај простор и да управа апотекарске установе остане у објекту где је била већ годинама. Наша Апотекарска установа једна је од ретких у Републици Србији која одлично функционише са великим бројем запослених који су у пандемији корона вируса показали да су на висини задатка, а ми овим потезом желимо да их оснажимо”, казао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Друга тачка односила се на доношење решења о проширењу школа, у овом случају то је основна и средња музичка школа Др Војислав Вучковић која већ дуже време има одељење у Горњем Милановцу.

„Пре свега захваљујући нашем ангажовања и разумевању министра просвете Ружића дошли смо у ситуцаију да музичку школу уврстимо у мрежу основних школа у Горњем Милановцу, Лучанима, Гучи, а оно што је посебно важно јесте школа у Мрчајевцима ’Татомир Анђелић’. Важно је да деца са овог подручја Чачка не долазе више у град у школу, већ ће професори да иду тамо, где смо реконстрисали Дом културе који је у одличном стању. На тај начин смањићемо трошкове родитељима, а важно је и за професоре који путују у Лучане, Горњи Милановац, да би на легалан начин могли да наплате путне трошкове”, рекао је Тодоровић.

Он је нагласио да град Чачак за сада нема проблема што се тиче водоснадбевања.

„Имамо довољне количине воде са водосистема Рзав, нешто мање користимо наша изворишта, али за сада немамо проблема. Ова година је била изузетно сушна, с обзиром на незапамћене врућине у тако дугом периоду, водосистем Рзав и наша изворишта, као и сеоски водоводи су издржали. Држава заједно са пет локалних самоуправа ради на огромном пројекту, на акомулацији бране Сврачково, која ће дати могућност да се све локалне самоуправе које то буду желеле квалитетно снадбевају водом за пиће и за све оно што им је неопходно. Пројекат је вредан скоро 100 милиона евра и надам се да ће у наредне три године да се оконча, да нашим младима оставимо пре свега веће могућности за ширење мрежа за водоснадбевање са Рзава, али наравно и много веће могућности локалним самоуправа у окружењу да се такође прикључе на овај водосистем”, закључио је градоначелник Тодоровић.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vece cacak milun todorovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.777.281 посета
Тренутно на сајту: 416 посетилац(a)