СДП: Интерес грађана заступамо у скупштини, не на улици 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
СДП: Интерес грађана заступамо у скупштини, не на улици
Trenutno na sajtu: 462       |       Podeli:
04.03.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Поводом заказаног протеста грађана у Пријепољу, ОО Санџачке демократске
Илустрација, фото: ГЗС

партије (СДП) издао је саопштење за јавност у коме каже да ова странка није организатор протеста и да неће позивати своје чланове да на овај начин искажу своје незадовољство.

У саопштењу се даље наводи да је разумљиво огромно незадовољство грађана Пријепоља које погађа стрмоглави пад животног стандарда.

“Они дижу глас против корумпиране општинске власти, против угрожавања пословних и животних интереса од стране оних који се енормно богате на власти, оних који су разрушили главни градски мост, оних који су направили планину смећа на уласку у град, оних због којих живимо у најпрљавијем граду у Србији, оних који рекетирају спортисте и привреднике, оних због којих омладина бежи главом без обзира и повратка”.

Они сматрају да је Пријепоље постало ,,црна рупаи да из овог града свакодневно “беже, махом, млади људи јер је ситуација далеко гора него у другим општинама”.

Они даље тврде да одборници СДП-а на ове проблеме указују већ три године, као и на брутални криминал, јавашлук, нерад и неспособност власти.

“Све што нам је као одборницима доступно, користимо како бисмо јавност Пријепоља и Србије упознали са катастрофалним стањем у нашем граду. Тужилаштву смо поднели кривичне пријаве у којима смо јасно и прецизно навели бројне радње под сумњом да је реч о најтежим кривичним делима организованог криминала. Јавна је тајна да су општински функционери ракетирали спортске клубове, отварали теткине фирме за прање буџетских пара, општинским парама плаћали увођење Халал сертификата кафанама, куповали нове аутомобиле и станове, као и многе друге малверзације које нико не памти да су се икада дешавале у Пријепољу”.

У саопштењу пријепољског СДП – а даље се наводи да одборници ове партије часно и достојанствено заступају интересе грађана и промовишу идеје странке, што ће и убудуће чинити.

“Не на улици, већ на седницама скупштине, иако се на њима брутално крши парламентаризам и демократија, снагом истине и аргумената успевали смо до сада да победимо незнање и безобразлук које спроводи општинска власт. Чињеница да смо део републичке власти и да, као одговорни људи и поуздани партнери, никада не радимо иза леђа, па ни овог пута, не желимо да се наше присуство искористи као атак на републичку власт. Нико од наших чланова не ради на организацији протеста, ни јавно, ни тајно, иако би то овдашњи властодршци жарко желели како би, ето, за све невоље оптужили СДП, најзначајнију снагу и најорганизованију странку у Пријепољу.”

Одборници СДП-а поручују свима који будно прате ко организује и ко позива грађане на протесте да би им прече било да се позабаве сами собом и да прво "почисте смеће испред својих врата".

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sdp prijepolje protest gradjani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.742.446 посета
Тренутно на сајту: 463 посетилац(a)