Селаковић: Ко каже "фингиран дијалог" - нек докаже 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Селаковић: Ко каже "фингиран дијалог" - нек докаже
Trenutno na sajtu: 251       |       Podeli:
02.11.2017 | 0 коментар(а)



Молим сваког ко прича о фингираном дијалогу о КиМ да изађе и да то докаже, поручио је данас генерални секретар председника републике Никола Селаковић.

"Не знам како је то фингирано ако сте могли да видите у Београду око 40 професора свих правних факултета, како државних, тако и приватних, који су слободно могли да износе мишљење о косовско - метохијској теми. Сста је ту фингирано", пита се Селаковић.

Он је, у интервјуу за Глас западне Србије, приметио да су такве примедбе или још један показатељ критизерства или је онима који их износе криво, како је рекао, што се они тога нису сетили".

"Није све црно и бело, много је шанси на Косову и Метохији пропуштено, много изгубљено људских живота, много људи протерано. Од када је Вучић постао председник Владе 2014, и сада када је председник Србије, не можете да кажете да се Срби убијају и да их је мање. Увек смо били спремни да се вадимо на политику великих сила, да критикујемо друге. Дајте сад да видимо шта можемо да урадимо. Лепо је Аврамовић рекао да док год имамо Србе на Косову ништа није изгубљено“, рекао је Селаковић.

Питање појединих опозиционих првака зашто дијалог, а не референдум он сматра будалаштином.

“Да Александар Вучић и сви ми који радимо са њим не сматрамо Косово српским, па зар би се борили за њега? Па зар би окосница и тежиште борбе на међународном плану било Косово и Метохија, да га не осећамо као део наше државе? Разлика између њега и свих осталих је што је човек рационалан", истиче Селаковић.

Према његовим речима, има крајева Косова и Метохије у којима од Другог светског рата не живи ни један једини Србин, и у којима, како каже, ниједан припадник "теразијске, нити и једне друге централносрбијанске опозиције" није био, нити знају ни једно село.

"Они ће нас да убеђују да смо ми ти који стварају референдумску ситуацију. То нам причају они и то после сјајне победе Српске листе на Косову, која је свакоме, а на првом месту онима са запада и онима у Приштини, који су хтели да нас разједине, зачепила уста и показала да су Срби на Косову и Метохији јединствени“, казао је Селаковић за Глас западне Србије.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.797.246 посета
Тренутно на сајту: 252 посетилац(a)