Још једном успешном акцијом вибер групе „Добри Самарјанин”, Болници у Чачку уручена значајна хуманитарна помоћ 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Још једном успешном акцијом вибер групе „Добри Самарјанин”, Болници у Чачку уручена значајна хуманитарна помоћ
Trenutno na sajtu: 620       |       Podeli:
04.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Вибер група „Добри Самарјанин” из Ивањице у сарадњи са општином Ивањица и цивилном службом
Хуманитарна помоћ општине Ивањица,Фото: ГЗС

данас су здравственим установама Чачка уручили хуманитарну помоћ, у виду сокова, флаширане воде, воћа и осталих неопходних намирница.

Момчило Митровић, предсеник општине Ивањица

„Дотерали смо три хиљаде флашица воде, велике количине воћа, слаткиша, кафе и осталих намирница да би првенствено медицински радници имали освежење када им се укаже прилика, будући да целе смене проводе у скафандерима. Иmамо велики број акција иза нас, као што су изградње кућа и помоћ мештанима у брдским пределима, до многих хуманитарних акција у време пандемије вируса корона. Доктори и сво медицинско особље сада су на великом удару, који ризикују своје животе и животе својих породица, жртвујући се за све нас”, рекао је Момчило Митровић, председник општине Ивањица.
Уручена донација од велике је помоћи за чачанску Општу болницу, као и остале здравствене установе.

Др Мирослав Сретеновић, директор Опште болнице у Чачку

„Ово је велики допринос нашој великој борби против ковида који се не предаје. Хуманитарна помоћ намењена је каkо медицинском особљу, тако и пацијентима и свим запосленима у здравственим установама и сваки вид помоћи ове врсте је добро дошао”, изразио је захвалоност свим донаторима, др Миросалв Сретеновић, директор Опште болнице у Чачку.
Свештеник Синиша Никитовић оснивач је вибер групе „Добар Самарјанин” која постоји три године са циљем да помаже угроженим породицама, појединцима и установама.

Синиша Никитовић, оснивач вибер групе „Добри Самарјанин”

„Иза нас је на десетине успешних акција, у нашој вибер групи су бројни привредници, председници општина и сви људи великог срца који желе да помогну. Имамо око стотину чланова и свима излазимо у сусрет. У последња четири месеца имали смо акције у Медвеђи и другим брдским крајевима, а поред помоћи за чачнску болницу организовали смо испоруку хуманитарне помоћи и за Ариље и Гучу. У овим временимa сви смо сведоци ове пошасти, морамо сви бити солидарни и морамо пружити руку онима који се старају и брину о нама, морамо дати све што можемо да њима помогнемо-нашим медицинским радницима”, рекао је свештеник Синиша Никитовић, оснивач вибер групе „Добри Самарјанин”.

 

 

Братислав Зечевић, начелник Штаба за ванредне ситуације у Чачку

„Ово је пример добре сарадње општине Ивањица и града Чачка, увек заједно делујемо у кризним ситуацијама. Помажемо се међусобно, преносимо своја искуства и знања, и  сада заједничким снагама помажемо онима којима је то најпотребније”, рекао је Братислав Зечевић, начелник Штаба за ванредне ситуације града Чачка.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Viber grupa Dobri Samarjanin urucili humanitarnu pomoc cacnskim zdravstvenim ustanovama

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.963.722 посета
Тренутно на сајту: 621 посетилац(a)