Помоћ младим пољопривредницима у Пријепољу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Помоћ младим пољопривредницима у Пријепољу
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
05.09.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Општина Пријепоље и Фондација “Ана и Владе Дивац” заједнички ће помоћи 20 младих пољопривредника,
Фото: РИНА

да набаве механизацију, расна грла стоке и пластенике, у вредности од 2,7 милиона динара, преноси агенција РИНА.


На конкурс за донаторска средства стигло је 76 пријава младих пољопривредника, старости од 21 до 40 година. Након провере стања на терену комисија је донела одлуку да средства добије њих 20, који су успунили услове конкурса.


Помоћ није у новцу него у роби, а укључује набавку стоке, материјала за рад, опреме за развој пољопривредних активности, грађевинског материјала за пољопривредне објекте и сл. Просечан износ донације износи око 143 хиљаде динара.


„Од 2015 године Фондација “Ана и Владе Дивац” у сардањи са општином Пријепоље реализује овакве пројекате. Локална самоуправа издвојила је из свог буџета 2 милиона динара за реализацију овог пројекта. Учешће Фондације је 700 хиљада динара”, каже Зоран Деспотовић, члан Општинског већа.


Он додаје да је дугорочни циљ општине да младе људе задржи на селу, а ова донација ће помоћи у томе.


Иначе, у Пријепољу последњих година све је више младих који остају на родитељским огњиштима да обрађују земљу. Они кажу да им је свака помоћ добро дошла.


„Од пољопривреде може да се живи ако се цела породица укључи у посао. На конкурсу смо добили косачицу која ће нам олакшати радове на имању. Бавимо се узгојем коза и крава па сваке године велику површину косимо”, каже Медина Фазлић из Хисарџика.


Пољопривредни фондови Фондације Ана и Владе Дивац имају за циљ да економски оснаже и пруже подршку младима приликом започињања или развоја сопственог посла у пољопривреди.


РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


POMOC MLADI POLJOPRIVREDNICI PRIJEPOLJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.472.401 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)