Трифуновић: Не видим начин да се поништи нови пословник о раду 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Трифуновић: Не видим начин да се поништи нови пословник о раду
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
27.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Скупштина града је изгласала доношење новог пословника и не видим начин да се он поништи, изјавио је данас

председник Скупштине града Игор Трифуновић, коментаришућу захтев опозиције да се поништи тек усвојени пословник о раду скупштине.

"Чули смо у медијима да је пословник противуставан, противзаконит. Пословник који је усвојен на последњој седници Скупштине града дефинише на исти начин, као што је дефинисао и стари пословник иницијативу грађана за учешће у раду седница скупштине. Приликом подношења те иницијативе од података се траже јединствени матични број и ту је настала забуна јер опозициони одборници сматрају да то није у складу са Законом о заштити података о личности", рекао је Трифуновић.

Он каже да је Управа за опште и заједничке послове је прописала образац који ће се подности председнику скупштине, додајући да тај образац прописује и сагласност свих потписника на употребу њихових личних података.

Трифуновић је рекао да уколико буде било потребно, нови пословник ће са обрасцем бити послат Уставном суду на оцену уставности.

"Не може цео пословник бити неуставан, ради се о једном члану и ако будемо добили мишљење релевантних институција да тај члан треба изменити неће бити ништа спорно да се измени један члан", објаснио је Трифуновић, додајући да они нису званично добили мишљење повереника за информације од јавног значаја.

На питање новина да ли очекује проблеме на наредној седници, Трифуновић је рекао да ће на почетку бити рекламирана повреда пословника, додајућу да му је "криво што није дефинисан и уведен начин за рекламирање повреде пословника".

Према његовим речима, нови пословник само уређује на квалитетан начин скупштински рад и ништа друго.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.855.772 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)