Анђелија Рогић: Са села потичем, у село ћу се вратити 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Анђелија Рогић: Са села потичем, у село ћу се вратити
Trenutno na sajtu: 525       |       Podeli:
20.02.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Женска лепота није ексклузивитет великих градова и не претпоставља ношење брендираних крпица и штикли. И село зна да подари лепотицу,

лепшу од најлепших, која је до пиједестала стигла у опанцима, јелеку и златној срми.

Анђелија Рогић (23), мис Србије за ову годину, која ће нашу земљу у децембру представљати на избору за прву ленту света, рођена је у селу Горјани код Ужица. Тиме се дичи, порекло не крије, а културну баштину чува у народној ношњи, песми, игри. Студенткиња је Учитељског факултета у Београду и чланица фолклорне етно-дружине "Завичај" из Злакусе, села близу њеног.

"Зашто бих се, макар и са звањем мис, стидела села?! Тамо су моји корени, ту сам поникла, ту ћу се и вратити. Моја мисија је да је младе убедим да се врате селу - здравије се и са мање стреса живи него у градовима, има и интернета и кабловске и посла за све који би хтели да раде. Ужасава ме када се људи стиде свог порекла", чврсто је Анђелија на земљи, родној, није јој слава ударила у главу.

По слову "Miss world" усавршава језике, промовише се, спрема за хуманитарни рад. Али и не пропушта концерте свог ансамбла.

"Дете сам са села које је захваљујући фолклору обишло пола света, а то није привилегија многих који су одрасли у градовима. Најлепше се осећам у народној ношњи", каже Анђелија.

Лепота је, уверава, неће винути високо да би се од оног који је зацртала још као девојчурак окренула неком новом сутра.

"Посветила сам се занимању којим сам желела да се бавим од малих ногу. Са звањем мисице отварају ми се неке друге прилике у животу, искористићу их док сам млада, али имам своје планове од којих нећу устукнути. Жеља ми је да у Горјанима отворим вртић, где се боравак деце неће свести на пуко провођење дана са васпитачицама уз песмице и играчке. Хтела бих клинце да упознајем са животом, природом, културом, да буду мали истраживачи", прича она.

Где ће се одржати избор за најлепшу жену света - још није познато. Огроман број држава још није одредио своје представнице.

"Видела сам поједине мисице и заиста су прелепе и наравно да ми је част што ћу се наћи у таквом друштву. Чекам да све земље изаберу своје кандидаткиње па да натенане прелистам каталог и видим с ким ћу имати посла", у шали ће лепа Анђа.

Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.110.012 посета
Тренутно на сајту: 526 посетилац(a)