Вучић: Ко буде вршио насиље током кампање, биће кажњен било да је из власти или опозиције 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Вучић: Ко буде вршио насиље током кампање, биће кажњен било да је из власти или опозиције
Trenutno na sajtu: 488       |       Podeli:
12.05.2020 | 0 коментар(а)



Александар Вучић замолио је вечерас демонстранте испред Скупштине и из редова СНС и из Двери да се разиђу јер
Александар Вучић, фото: ГЗС

пандемија корона вируса још није завршена.У обраћању јавности највљеном током поподнева председник Србије и СНС навео је да су га управо из Безбедносно-информативне агенције обавестили да се у том тренутку пред Народном скупштином налази 5790 оних који су за СНС и “64 или 65 присталица Двери”.

– Ово не говорим да бих се хвалио, него да их позовом да се не окупљају зато што епидемија није завршена, зато да не доводе у опасност своје и друге животе, животе својих родитеља, поручио је Вучић примећујући да су поједини општински одбори СНС били ревносни у томе да дају подршку посланицима СНС који су у “контраштрајку”.

Најавио је да ће бити окупљања бити могућа крајем маја и указао да се попуштање у придржавању епидемијских мера види и у томе што је данас две трећине новозаражених корона вирусом било из Београда.

Позвао је да се поштује уставни поредак, и напоменуо да му је недопустиво да се грађани излажу опаности од пандемије.

– Драго ми је што је посланик Шеварлић одустао, он је храбар озбиљни старији човек и разумем разлоге због којих је и почео штрајк глађу, реч је о бруталном фалсификату одређених медија, који се ето и тиме служе, рекао је Вучић циљајући на видео снимак дела његовог обраћања у коме помиње сувереност Косова.

Такође, Вучић је истакао да је више пута разговарао данас са посланицом Сандром Божић и да је успео да је убеди да одустане од штрајка, будући да има и двоје деце кући.

“Замолио сам је да оде, није лако ни једној дами да седи тамо, видели сте, наши посланици су заиста штрајковали, седели су на столицама и нису се померали”. За посланика Александра Мартиновића, Вучић је рекао да ће убеђивање бити теже, и да ће разговарати или га посетити током ноћи будући да Мартиновић верује у своје разлоге због којих штрајкује.

Осврћући се на тај разлог – тражење реаговање тужилаштва на цепање сакоа Марјана Ристичевића, Вучић је поново поменуо да је некадашња власт именовала тужиоце. Додао је и да они морају имати независност у раду, и да упркос бројним примедбама и неправдама, СНС не треба да врши притисак, да то могу други, али не и владајућа партија.

Вучић је у наставку говора осудио “напад на Ристичевића”, а затим указао и да се новинари не смеју нападати, колико год се неком то како новинари раде не свиђају.

У том смислу рекао је да је ухапшен Д.Г. који је претио новинарки Времена Јовани Глигоријевић.

На крају Вучић је поручио да се повлачи са чела Кризног штаба за економију у епидемији короне и прочитао, по његовим речима, повољне економске показатеље за Србију.

Опозиција неће разговор

О позиву Бошка Обрадовића на разговор, не помињући ни њега, ни друге из опозиције по имену Вучић је рекао да их је безброј пута звао на разговор, али “да они кажу да са мном не могу да разговарају”. Јавно сам их на конференцији за новинаре позвао на разговоре у понедељак (4. маја, прим.нов), али су одбили, а ја уцене и претње не прихватам, поручио је Вучић.

Вучић: Извештај Фридом хауса неозбиљан и пун нетачности

Српски председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је извештај организације Фридом хаус о Србији веома неозбиљан и пун нетачности.

„Прочитао сам извештај, то је веома неозбиљно штиво, пуно нетачности. Мислио сам да то пише група стручњака, а онда сам схватио да пише један човек, новинар БИРН“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у председништву Србије.

Вучић је казао да му је „најсмешније било што су се за то штиво ухватили они који су увек говорили против“ америчког милијардера Џорџа Сороша и додао да је он „један од највећих финансијера“ организације Фридом хаус.

„Има у извештају и ствари које су истините и на којима морамо да радимо и да их поправљамо“, навео је Вучић.

У извештају Фридом хауса за 2019. годину, Србија први пут од 2003. године није сврстана у „делимично консолидоване демократије“, већ у категорију „хибридних режима“ у којима је власт заснована на ауторитаризму као последици непотпуне демократске промене.

Глигоријевић: сазнала сам са телевизије да је Д. Г. ухапшен

Новинарка Времена, Јована Глигоријевић, написала је на свом Фацебоок профилу да је из изјаве предесдника Србије сазнала да је  Д. Г. који јој је претио, ухгапшен.

ГЗС/ Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic izbori kazne

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.108.859 посета
Тренутно на сајту: 488 посетилац(a)