Подршка локалним самоуправама у успостављању Саветодавне службе за грађане 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Подршка локалним самоуправама у успостављању Саветодавне службе за грађане
Trenutno na sajtu: 414       |       Podeli:
17.02.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Подршка локалним самоуправама у успостављању Саветодавне службе за грађане реализује се у оквиру програма
Фото: ГЗС

„Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије и траје 18 месеци, до децембра 2020. године, наводи се на сајту општине.  Средства добијена од донатора износе 14.342 евра, док је укупна вредност пројекта 15.338 евра.

Локална самоуправа Чајетина до сада није званично пружала грађанима могућност да остваре право на правну помоћ од стране општинске управе без накнаде или уз накнаду мању од оне која је прописана адвокатском тарифом. Међу ове грађане спадају лица без прихода и имовине, примаоци социјалне новчане помоћи, становници ромских неформалних насеља, незапослена лица на евиденцији Националне службе за запошљавање, примаоци минималне зараде, избегла, прогнана и расељена лица, припадници социјално угрожених и маргинализованих друштвених група, лица која испуњавају услове за ослобађање од плаћања трошкова поступка и други.

Овим пројектом општина Чајетина настоји да допринесе решавању проблема недовољно транспарентне и одговорне политике пружања саветодавних услуга кроз услуге бесплатне правне подршке за становништво на територији општине као корисника тих услуга.

 Пројектом је предвиђена и детаљна разрада механизама пружања тих видова подршке. Реализацијом пројектних активности тежи се решавању проблема недовољне доступности правних видова подршке локалним маргинализованим друштвеним групама и остваривању њихових права.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Cajetina podrska lokalne samouprave

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.285.054 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)