Вучићевим портретима на Кораксове карикатуре 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Вучићевим портретима на Кораксове карикатуре
Trenutno na sajtu: 295       |       Podeli:
15.04.2018 | 0 коментар(а)



Пожега - Шести протест групе грађана одржан је у суботу увече у Пожеги, а захтев је и даље исти - смена челника локалне власти.

Протести у Пожеги почели су пре два месеца, после незаконите одлуке власти да купи нелегални објекат за 12 милиона динара, а један од власника спорног објекта је супруг Зорице Митровић, председнице Скупштине општине Пожега.

Иако је власт одустала од ове трансакције, грађани су наставили да организују протесте тражећи смену комплетне општинске власти због њеног, како сматрају, бахатог понашања.

Пре протеста, јуче је у Клубу младих у оквиру Спортско - културног центра у Пожеги отворена изложба карикатура Предрага Кораксића Коракса. Панои су постављени претходно вече, а изнад њих су у суботу ујутру освануле урамљене фотографије Александра Вучића.

"Неко није био докон", рекао је на протесту Богдан Радовановић, један од организатора, напомињући да је простор за изложбу био закупљен.“Иницијатива ’Протести у Пожеги’ закупила је простор у Клубу младих и јуче (у петак) смо поставили изложбу нашег угледног карикатуристе, међутим преко ноћи неко није био докон. Јутрос (у сутобу) су се изнад изложених Кораксових карикатура појавиле фотографије Александра Вучића. Питамо се како је неко могао да уђе у наш закупљени простор и нашу изложбу “дорађује” и скрнави уметничка дела овог познатог карикатуристе. Поред тога, један од запослених у Клубу младих који је јутрос откључао тај простор, саопштио нам је како је речено да са зидова не сме ништа да се дира. И још нешто - наш мали град цео је излепљен постерима Вучића, поред нашег једног плаката о протесту су два плаката са ликом вајног председника”, рекао је Богдан Радовановић.

На Тргу Слободе, пред неколико стотина Пожежана, синоћ је говорио и Марко Шелић Марчело, књижевник и музичар. Поручио је - не треба окретати главу на другу страну.

“Рапидно нам понестаје друге стране, јер се ово дешава свуда. Нико нас неће спасити ако ми пристанемо да будемо стока, а не грађани. Ако ми пристанемо да будемо робље, нико нам неће скинути те окове. Одбијам да верујем да било чије достојанство бива срећно када си бот и када пишеш да су други људи страни плаћеници, а плаћен си да то пишеш. Одбијам да верујем да је достојанствено било коме да прода свој глас за хиљаду динара, а мора јер нема. Шта да вам кажем, осим Пожежани, ожежите, И ширите овај пелцер по целој Србији”, рекао је Марчело.

У Пожегу је на шести протест дошао и новинар Драгољуб Дража Петровић, главни уредник листа ’Данас’. Поздравом “помаже Божић”, алудирајући на пожешког председника општине Милана Божића, рекао је да се налази међу храбрим и одлучним грађанима.

“Ја сам дошао да вас од срца подржим, и да вам нешто кажем, једном сам био гост код Марића у ’Ћирилици’ и он ме пита зашто ја увек критикујем власт, зашто јој не помогнем, а ја сам одговорио, могу јој помоћи само када се буду исељавали. Објаснио сам, нисам довољно стручан као чланови Владе, а ако треба физички да се потегне, ја сам ту. И тако, завршавам, ’помаже Божић’”, рекао је Драгољуб Дража Петровић.

Пожежанима се обратио и Бранислав Гута Грубачки, оснивач покрета Нови оптимизам из Зрењанина, констатујући да су Пожежани пример новог оптимизма.

“Питате се да ли се вреди борити, то нам једино преостаје, нама грађанима који желе да слободно живе у својим градовима. Мислим да Пожега може бити пример тог новог оптимизма и то ви грађани заиста сада и јесте”, рекао је Грубачки.

Уочи протеста у Пожеги је одржана и трибина “Зашто Србија заостаје, а буди се Пожега”, а представници Групе грађана „Протести у Пожеги“, делили су трећи број „Гласа слободне Пожеге“ и најавили нове протесте до испуњења захтева.

Извор: Радио Слободна Европа/Новка Илић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.795.986 посета
Тренутно на сајту: 296 посетилац(a)