Број заражених коронавирусом неумољиво расте, све више тешких случајева 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Број заражених коронавирусом неумољиво расте, све више тешких случајева
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
25.11.2020 | 0 коментар(а)



Коронавирус је у Србији од почетка епидемије потврђен код 133.029 људи, а од последица заразе преминуле су 1.274 особе.
Број заражених коронавирусом неумољиво расте, све више тешких случајева, Фото: Илустрација, ГЗС

У болницама је више од 6.000 људи, а на респираторима 225 пацијената. За данас је заказана седница Кризног штаба. Према најавама, биће размотрено увођење онлајн наставе.
Епидемија у Србији не јењава. Према последњем пресеку још 37 људи преминуло је од последица ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 6.842 особе од 21.476 тестираних.
Лекари упозоравају да су интензивне неге препуне, да се клиничка слика пацијената много брже развија, а компликације које се дешавају су много теже него у претходна два налета и апелују на грађане да се са првом појавом симптома јаве лекару.

Директор Канцеларије СЗО у Србији, др Маријан Ивануша,рекао је да код ковида бројке увек касне, као и да људи који су се сада заразили правиће гужве у болницама за недељу или две када се клиничка слика погорша.

"То је један од разлога зашто сам ја упозорио на озбиљну ситуацију у Србију. Ако ви данас имате 6.000 новооболелих, то значи да ћете за две до четири недеље имати дневно 60 људи који ће да премину због ковида 19, јер толико траје то кашњење", истакао је Ивануша.

За данас је заказана седница Кризног штаба. Епидемиолог Предраг Кон рекао је да ће на седници бити процењена епидемиолошка ситуација,да ће се расправљати о до сада уведеним мерама, али и онима које је предложио медицински део Кризног штаба, а чије је усвајање одложено.

Премијерка Ана Брнабић рекла је да ће ученици старијих разреда основних школа, као и средњих школа прећи на онлајн наставу и да ће вртићи бити затворени ако тако буду саветовали стручњаци из Кризног штаба.

 

 

ГЗС / Танјуг, РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona virus statistika epidemioloska slik situacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.471.168 посета
Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)