Утврђене новчане награде за израду урбанистичко - архитектонског решења центра Новог Прибоја 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Утврђене новчане награде за израду урбанистичко - архитектонског решења центра Новог Прибоја
Trenutno na sajtu: 388       |       Podeli:
05.08.2021 | 0 коментар(а)



Прибој - На 20. седници општинског већа највише речи било је о пристиглим резултатима

Конкурса за израду урбанистичко - архитектонског решења центра Новог Прибоја, са идејним решењем градског трга у новом делу града.

Конкурс је, у партнерству са Инжењерском комором Србије, расписала локална самоуправа, завршен је овог пролећа, а стручна комисија, у којој су уважена и призната имена струке из наше земље, донела је одлуку о избору најбољих предлога, крајем јуна.

На седници Општинског већа утврђене су и новчане награде, за изабрана решења.

Прва награда одлази у Београд, предузећу „Термопројект” и износи нето 480.000 динара, а две друге равноправне награде износе по 300.000 динара. У питању су групе аутора које заступају Филип Прица и Зоран Дмитровић.

Откупљена су и још три рада, која су награђена са по 80.000 динара, такође групе аутора, које представљају Емир Хасанагић, Тихомир Дичић и Милош Стојковић Минић.

"Комисија је одрадила значајан посао за наш град. Локална самоуправа није се мешала у избор решења, јер Комисију чине компетентна имена из ове области", каже председник општине Прибој Лазар Рвовић.

Према његовим речима јавна презентација откупљених радова биће организована почетком септембра, а радови на изградњи градског трга у Новом Прибоју, очекују се током наредне године, то ће подразумeвати и уклањање садашњих тезги и киоска, што ће допринети и функционалнијем уређењу али и лепшем изгледу Прибоја.

Прибојски већници, на 20. седници у овом сазиву, утврдили су и предлог Одлуке о давању сагласности на пројекат јавно - приватног партнерства без елемената концесије, односно замене старих светиљки система осветљења јавних објеката општине Прибој.

На предлог председника Општине, формирана је Комисија која ће иновирати досадашњу одлуку о такси превозу путника на подручју општине Прибој и предложити СО Прибој на усвајање, већ половином септембра.

Комисију ће чинити представници локалне самоуправе, саобраћајни инспектор и представници прибојских таксиста.

Кроз текућа питања, Општинско веће разматрало је и бројне захтеве и предлоге грађана, предузетника и институција.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj opstinsko vece nagrade konkurs novi priboj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.925.999 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)