Најбоља година „Ауто Чачка”, Миленко Костић: 2019. продали смо 800 камиона и 8.000 аутомобила, просечне плате од 67.000 до 71.000 динара 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Најбоља година „Ауто Чачка”, Миленко Костић: 2019. продали смо 800 камиона и 8.000 аутомобила, просечне плате од 67.000 до 71.000 динара
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
06.02.2020 | 2 коментар(а)



Чачак – Привредно друштво „Ауто Чачак” продало је током прошле године 8.000 путничких аутомобила „шкода”
Привредник који је померио границе напред- Миленко Костић, фото ГЗС

као генерални заступник те чешке компаније за нашу земљу, и још 800 камиона из програма „Ивеко”.

„То је у пословном смислу била најуспешнија година наше фирме од оснивања, 1995” - казао је Миленко Костић за агенцију РИНА.

У програму продаје камиона, којег води Александар Петронијевић (Чачак, Крњача, Нови Сад) запослено је 125 радника с просечним примањима од 71.000 динара за прошли месец.

Људи који раде у продаји путничних аутомобила „шкоде”, у Чачку, Београду, Новом Саду и Нишу, њих 511, зарађују у просеку 67.000 динара.

„Наши аутомобили марке `шкода` били су 2019. најпродаванији на тржишту које ми покривамо, и захвалан сам коелктиву на том успеху” - истиче Костић, најуспешнији привредник у овом делу Србије.

„Ауто Чачак” је основао своје предузеће и Подгорици које такође успешно послује само што су зараде нешто веће (800 евра месечно) због оскудице у радној снази.

Миленко Костић је 7. маја 1996. године потписао пробни уговор са чешком „Шкодом” за увоз и продају аутомобила те компаније на подручју Савезне Републике Југославије, тада окованом санкцијама и притиснутом невољама сваке врсте. Уговор је био са тешким условом: ако за наредних 180 дана прода 500 „шкода”, остаће у послу.

„Први шлепер дочекао сам испред наше управе у Коњевићима код Чачка и то са трубачима, баш због тога што је доба било тешко. И до краја те године продао сам хиљаду аутомобила – каже Костић.

Обдарен нарочитим смислом за посао, понетим из завичајног Драгачева, пре неколико година доживео је част коју никад неће заборавити:

„Председник Чешке Републике, Милош Земан, који је априла 2014. допутовао у званичну посету Србији, право са аеродрома дошао је у салон `Ауто Чачка` на Новом Београду. Уважавајући тог државника ипак смем да кажем да смо се и пре тога спријатељили јер сам, рецимо, у једном од наших ранијих сусрета имао част да ме прими у свом кабинету у Прагу и послужи чешком ракијом – истиче Костић.

„Ауто Чачак” је, благодаран због успеха, у Коњевићима опремио и отворио музеј аутомобила свог добављача, једини такав ван Чешке. Реч је о више модела, најстарији је из 1946. а  најмлађи из 1996. Костић их је прикупио у Србији и Чешкој, сређени су у „Ауто Чачку” и нису на продају.

ГЗС/РИНА          

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MILENKO KOSTIC SKODA AUTOMOBILI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Дуле Котража

    Велики Поздрав Коле!
  • Boban Viljusa

    Svaka cast za gospodina Kostica.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.506.563 посета
    Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)