Доктор Сеад Поровић не може и пети пут узастопно да буде в.д. 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Доктор Сеад Поровић не може и пети пут узастопно да буде в.д.
Trenutno na sajtu: 628       |       Podeli:
14.12.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Привредни суд у Ужицу закључком је обавезао Дом здравља у Пријепољу да
Дом здравља у Пријепољу, фото: ГЗС

се држи закона, констатујући да један човек не може пет пута узастопно да буде постављен на за вршиоца дужности директора. Реч је о др Сеаду Поровићу који је за привременог руководиоца здравствене куће у овом граду постављен 12. октобра 2016. године, а потом му је в.д. мандат обнављан још три пута.

У закључку Привредног суда из Ужица, овереном 30. новембра ове године, наводи се:
„Привредни суд у жицу, као ванпарнички, по регистарском судији Братиславу Бјелановићу, у судско регистарској ствари предлагача Дом здравља Пријепоље,, ради уписа промена лица овлашћеног за заступање, налаже предлагачу да у року од 15 дана од пријема овог закључка достави одлуку оснивача која неће бити супротна Закону о здравственој заштити. Уколико остављени рок безуспешно протекне сматраће се да је пријава повучена.

Поднеском од 22. новембра 2018. предлагач је тражио упис лица овлашћеног за заступање и уз наведену пријаву доставио решење СО Пријепоље о именовању вршиоца дужности директора Дома здравља од 19.11.2018.

Поступајући по пријави, суд је нашао да захтев за упис није у складу са законом.
Чланом 133 Закона о здравственој заштити прописано је да се директор здравствене установе именује на период од четири године, највише два пута узастопно.

Чланом 134 истог Закона прописано је да, ако Управни одбор здравствене установе не изврши избор кандидата за директора здравствене установе, односно ако оснивач здравствене установе не именује директора у складу са одредбама овог Закона, оснивач ће именовати вршиоца дужности директора на период од шест месеци, док је ставом 2. исте одредбе Закона прописано да услови за избор, права, обавезе и одговорности директора здравствене установе односе се и на вршиоца дужности директора здравствене установе.

Увидом у судски регистар утврђено је да је оснивач дома здравља у Пријепољу поступи супротно одредбама чланова 133 и 134 Закона о здравственој заштити доносећи одлуку од 19.11.2018. Наиме, оснивач је именово доктора Сеада Поровића као вршиоца дужности решењем од 12.10.2016. године, а потом је још три пута то исто лице именовао као вршиоца дужности.

Доношењем решења од 19.11.2018. оснивач предлагача – Дома здравља Пријепоље, по пети пут именује исто лице за вршиоца дужности што је супротно Закону о здравственој заштити. Оснивач је имао право да само два пута узастопно именује в.д. директора” - наводи се у закључку Привредног суда у Ужицу.


ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE DOM ZDRAVLJA DIREKTOR SUD POROVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.951.440 посета
Тренутно на сајту: 629 посетилац(a)