Драгана је једина жена фасадер у западној Србији, на скели руши све предрасуде 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Драгана је једина жена фасадер у западној Србији, на скели руши све предрасуде
Trenutno na sajtu: 601       |       Podeli:
13.11.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Одувек је Србија имала храбре и способне жене, чак и с пушком у руци. Има их и данас,
Драгана Костић, Фото: РИНА

али оне се, попут већине, не могу често видети „налицкане” на улици или у кафићима већ их можете затећи између осталог и на скели, како раде баш оне типично мушке послове. Једна од таквих свакако је и Драгана Костић из Ивањице која је фасадер, која дневно угради и до 30 квадрата стиропора што је ништа мање од свог колеге са скеле, са којим дели и посао и грађевинске муке.

Драгана Костић, фото:РИНА

„Овим послом се бавим неких годину дана, а чини ми се као да фасадирам читав живот. Занат сам брзо савладала и мислим да су само потребни воља и циљ. А мој главни циљ јесу моја деца, две ћерке које су на факултету. Све што захтева живот да оне буду срећне и задовољне ја сам ту”, рекла је Драгана за РИНУ и кроз осмех додала да посао није учила од мужа, већ од колеге Душка са којим ради у тиму.

Драгана је једна од оних жена која се не плаши нових изазова и изласка из своје зоне комфора. Довољно је да хоће, тад и може. Успешно се изборила и са свим предрасудама које су је пратиле као жену у мушком послу.

„Фасада кажу да је најтежа, међутим, мислим да је најтеже нешто што човек не воли да ради, а ја, рецимо, не волим да кречим, мени је то од свих ових послова најтеже”, тврди Драгана.

Фото:РИНА

Драганин супруг Ненад има само речи хвале за своју супругу, каже да поред овог заната добро и кува, и да ју је убеђивао да не ради, али она није желела да одустане, док колега Душко тврди да је била одличан ученик. Међутим, овој вредној жени то није једини посао, њена сезона траје 12 месеци и кажу да је спремна за све.

„Поред овог, радим лети замрзавање малине, имам хладњачу ту, у свом месту, тако да нека два, до три месеца не радим овај посао, док се не заврши сезона малине, а кад прође, враћам се и настављам да радим. Иначе, мењала сам занимања, јер кад се на време не размишља, кад се не заврши факултет и не испуни животна мисија, онда мора да се сналази и да се тражи негде, док се не пронађе”, појашњава Драгана и додаје да јој многи кажу да ово није занат за жене, али она истиче да кад види поједине мушкарце како раде може да каже да ово није мушки посао.

Ова жена може да стане на црту са многим мушкарцима и мишљења је да све жене вреде, само мушкарци то не могу да виде, и верује да је то проблем данашњице. Она је, иначе, запослена код свог мужа и он погађа послове. Драгана је била успешна и у женским пословима, међутим, није се баш прославила са муштеријама, па се одлучила за ове теже мушке.

„Радила сам све када је у питању фризерски занат, поред тога, маникир, шминкање, надоградњу трепавица, део за мршављење и увек сам спремна да научим неки нови занат. За мене године нису препрека и у педесетој, ако буде потребе научићу неки занат, неће ми представљати проблем. ”, рекла је Драгана.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


fasader dragana ivanjica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.079.693 посета
Тренутно на сајту: 601 посетилац(a)