Ребаланс буџета и 75 милиона динара за реализацију планираних пројеката 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Ребаланс буџета и 75 милиона динара за реализацију планираних пројеката
Trenutno na sajtu: 480       |       Podeli:
04.02.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На јучерашњој, 74. седници Општинског већа општине Горњи Милановац једногласно су усвојене све тачке Дневног реда.

Једна од најважнијих тачака са данашње седнице било је разматрање нацрта и утврђивања предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2020. годину - први ребаланс. Према речима заменице председника општине Јадранке Достанић повод за ребаланс буџета су средства добијена од Владе Републике Србије, Канцеларије за управљање јавним улагањима за више пројеката за које је општина конкурисала током прошле године.

„Повод за ребаланс буџета је 75 милиона које смо добили од министарстава и Канцеларије за јавна улагања по основу разних пројеката. Пре свега, добили смо 7,5 милиона динара за пројекат Јединственог управног места, добили смо 300 000 швајцарских франака за пројекат Реформа пореза на имовину, као и  27 милиона од Министарства за науку и технолошки развој за опрему за паметне контејнере. То је неких 75 милиона које смо добили крајем прошле године и које ћемо реализовати у току ове године“, истакла је Достанић.

Зелено светло на одржаној седници добила је и  Одлука о остваривању права на накнаду трошкова и једнократну помоћ за вантелесну оплодњу из општинског буџета. Заменица председника истакла је да постоје новине везане за вештачку оплодњу. Једна од њих је да се  помера старосна граница за добијање ове мере, и то са 42 на 45  година старости. Такође, новина је да ће неко ко започне вештачку оплодњу ван нашег РФЗО-а моћи да добије надокнаду која је прописана за остале кориснике.

Пред већницима су се нашли и извештаји о раду Општинске управе општине Горњи Милановац, Општинског правобранилаштва, као и општинског Штаба за ванредне ситуације, за 2019. годину, које су они једногласно усвојили. С тим у вези, заменица председника је изразила задовољство досадашњим резултатима.

„На овом заседању било је и разматрање извештаја о раду Општинске управе, Општинског јавног правобранилаштва и Штаба за ванредне ситуације. На неки начин смо сумирали резултате из претходне године. Општинска управа је дала свој максимум у претходној години, с обзиром на то да смо имали велике пројекте које смо радили, а радили смо са близу тридесет људи мање у службама. Што се тиче Општинског правобранилаштва, они су, нажалост, затекли велики број нерешених предмета, чак се провлаче неки предмети из деведесетих година, то је нас сачекало и буџет ће морати да трпи штете које су настале на основу тога“, истакла је заменица.

Већници су једногласно усвојили и Одлуку о давању на коришћење непокретности општине Горњи Милановац Музеју рудничко - таковског краја, предлог Одлуке о мрежи предшколских установа, као и предлог Одлуке о изради измене и допуне Плана генералне регулације за насељено место Таково.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Gornji Milanovac opstinsko vece rebalans budzet projekti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.939.919 посета
Тренутно на сајту: 481 посетилац(a)