Митровић: Инвестиције ће се планирати годину за годином 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Митровић: Инвестиције ће се планирати годину за годином
Trenutno na sajtu: 381       |       Podeli:
02.09.2020 | 0 коментар(а)



Ивањица – Први човек Ивањице, Момчило Митровић, истакао је да је ова општина за кратко време претрпела две тешке ситуације,
Фото: РИНА

када су је задесиле незапамћене поплаве и када је Ивањица била жариште короне у Моравичком округу.


„Вода је напаравила велике штете. На државним путевима, оне износе око милијарду динара, а сама штета на целокупној инфраструктури на територији општине Ивањица је преко 20 милиона еура. Држава је прва прискочила у помоћ, али биће потребно годину, две да се све санира. Успели смо да оспособимо путеве, да буду проходни, да сваки грађанин Ивањице може доћи до своје куће“, рекао је Митровић.


Митровић истиче да је након два месеца откако је Ивањица проглашена жариштем вируса корона дошло до благе нормализације, али да се мере и даље морају поштовати, јер ако се не чувамо сами, не можемо сачувати ни људе око нас.


Што се тиче нове извршне власти, Митровић је навео да ће се инвестиције планирати годину за годином, јер су поплаве утицале на општински буџет.


„ Са доношењем новог буџета грађанима ћемо презентовати шта смо планирали и за шта се боримо у наредној години, али пре тога ћемо једним јавним увидом позвати грађане општине Ивањица да они учествују и да дају своје предлоге. У краткорочним плановима су уређење градског језгра, уређење зелених површина, одржавање градског парка, израда нових дечијих игралишта и свега онога што је потребно да бисмо склонили децу са улице. Дугорочне инвестиције које се чекају у општини Ивањица су главна улица и отворени базен. Једини смо у околини који немамо отворен базен за суграђане“, казао је Митровић.


Митровић најављује и долазак нових инвеститора, па ће се самим тим отворити и радна места за више од 600 незапослених.


„Имамо долазак нових инвеститора у старој фабрици тепиха, у простору „Дарекса“, затим у Јавору отварање и производњу џамбо врећа, једне италијанске фирме, која тренутно имa 10, 15 радника, а у плану је да се запосли 300 жена које ће шити џамбо вреће. То је још увек у развојном процесу тих фирми, али у зависности од динамике, они планирају да у наредне две године запосле преко 600 људи у општини Ивањица", нагласио је Митровић.


ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica poplave budzet planovi korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.251.949 посета
Тренутно на сајту: 382 посетилац(a)