У планинским селима испод Муртенице температура -20 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У планинским селима испод Муртенице температура -20
Trenutno na sajtu: 617       |       Podeli:
25.01.2022 | 1 коментар(а)



Нова Варош - Нове снежне падавине пре неколико дана понову су завејале Златиборска и Златарска села.

Иако је снежна вејавица стварала наносе на путу, ни једно планинско село није одсечено од света, али то што ових дана мучи житеље ових села јесте велики мраз. У поједним селима је јутрос измерена температура -20°, а на неким местима чак и више.

„У Белој Реци је јутрос измерена температура -19°, у Јасенову -18°, у Негбини -20°, У Драглици -23°, а на златиборским Водицама -30°”, јављају мештани ових села.

Поред великог мраза и снега, ширење Омикрон соја сељацима задаје још већу недаћу. Почетком 2022. године, као и у целој земљи Омикрон сој савладао је и ова планинска села.

Путеви у овом делу Златиборског округа су проходни као и магистрални пут за Црну Гору. За сада се саобраћај одвија нормлано, али саветујемо опрез возачима, јер се на појединим местима и даље налази лед на коловозу.

Одувек су горштаци са ових падина Муртенице и Златара знали шта су оштре зиме, велики снегови и дебели минус, а снег их никад није изненадио ни у рану јесен. 

ГЗС/Боривоје Илић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MURTENICA PLANINA -20 MESTANI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Dragacevac

    U kotrazi - 22



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.502.807 посета
    Тренутно на сајту: 618 посетилац(a)