Дани Љубића - 28. и 29. јула: У току пријаве за Пасуљијаду 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Дани Љубића - 28. и 29. јула: У току пријаве за Пасуљијаду
Trenutno na sajtu: 535       |       Podeli:
15.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Манифестација „Дани Љубића” одржаће се ове године 28. и 29, јула на брду Љубићу у оквиру Меморијалног комплекса.

Првог дана, програм почиње у 19:00 часова када ће наступити црквени хор, песничко друштво „Запис” из Горњег Милановца , КУД „Абрашевић”, гуслар Андрија Милекић, здравичар Драгиша Симић, група ученика из Музичке школе, етно певачица Душица Томашевић, виолиниста Ранко Ђурић победник Сабора фрулаша у Прислоници и глумачка група Ивана Вучковића са сценским приказом „Карађорђе које куде” по драми „Вожд” а који ће извести Иван Студен.

Другог дана планирано је такмичење у припремању пасуља у котлићу и земљаном лонцу, познатијем као Пасуљијада - Љубићки котлић. Пријаве екипа ће се вршити до 26. јула до 12:00 часова и то на телефоне 060/357-25-40 и 060/535-12-35. Такмичари са својим тимом треба да дођу и уреде место до 13:00 до 15:00 часов, када почиње отварање манифестације и почетак такмичења.

Док се котлићи крчкају гости могу дегустирати стара јела од пасуља, а сви посетиоци могу уживати и у изложби и богатом култуно - уметничком програму. Организатори су поред главног надметања у кувању пасуља приредили још пар, па ће тако се у народном вишебоју такмичити у надвлачењу конопца, бацању камена са рамена и другим играма. Љубитељи пасуља могу се пријавити и за такмичење ко брже може да поједе овај специјалитет.

Пре концерта изненађења који је заказан у 20:30 прогласиће се победник и деделити награде и признања.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.805 посета
Тренутно на сајту: 536 посетилац(a)