Угљанин се придружио Ђиласу, Јеремићу и Дверима, а Љајић и Зукорлић против протеста 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Угљанин се придружио Ђиласу, Јеремићу и Дверима, а Љајић и Зукорлић против протеста
Trenutno na sajtu: 514       |       Podeli:
07.03.2019 | 0 коментар(а)



Сулејман Угљанин, лидер СДА Санџака, познат по томе што се залаже за стварање „републике Санџак”,

најавио је да подржава протесте „1 од 5 милиона” и да у потпуности прихвата Споразум с народом Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића.

 

Он је саопштио и да ће се прва шетња у Новом Пазару одржати у суботу, 9. марта, и да ће носити назив „За сигурну будућност”.

 

С друге стране, Расим Љајић, лидер СДПС-а и потпредседник Владе, подсетио је да је он још раније казао да нема никаквог оправдања за такве протесте.

 

- Влада улаже напоре да побољша инфраструктуру у Санџаку, сада почиње дуго најављивана реконструкција пута Тутин - Нови Пазар, изградња путева на Пештери, водовода и електромреже у Тутину. Такође су у плану и други инфраструктурни пројекти у Санџаку. То је прилика која не сме да се пропусти. Протести у Санџаку поново враћају Санџак на листу неуралгичних места, што је истовремено и штетно и погрешно. Институције у овој земљи су место за решавање свих актуелних проблема, а не улица. А посебно што је ситуација у Санџаку и специфична, и осетљива, и није исто ако протестујете у Пазару или у Ваљеву и Крагујевцу - поручио је Љајић за „Ало!”.

 

Против протеста је и Муамер Зукорлић, лидер СПП-а и народни посланик, који истиче да му не пада на памет да се одазива на позив Угљанина и овакве опозиције.

 

- Странка правде и помирења је у Народној скупштини партнер владајућој већини. Док смо партнер, ми смо лојални и коректни, не играмо на две столице као други политичари. Ми настојимо да нагомилане проблеме решавамо кроз институције система са надлежним државним органима - казао је он за „Ало!” и додао да је очекивао такав потез од лидера СДА Санџака.

 

- Ради се о наставку политике коју одређује својеврсно лицемерство, где Угљанин, на нивоу врха странке и на свом личном нивоу, одржава тај опозициони курс са врло оштрим и строгим гардом према властима и председнику републике, а паралелно са тим, његови најближи сарадници у Тутину организују дочек председнику и понашају се као партнери. Други проблем ове најаве је нов изазов према партнеру у власти на локалном нивоу и у БНВ-у, а то је актуелни потпредседник Владе, господин Расим Љајић. Ово је још један изазов Љајићу - поручио је Зукорлић и додао:

 

- Угљанин је назвао протесте „За сигурну будућност”, а кампања председника Србије се зове „Будућност Србије”. Јасно вам је како наш Суљо ради, он је и ову идеју узео од Вучића да би је искористио против Вучића.

 

ГЗС / АЛО




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


protesti ugljanin ljajic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.456.425 посета
Тренутно на сајту: 512 посетилац(a)