Факултети у Чачку примају 465 бруцоша 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Факултети у Чачку примају 465 бруцоша
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
17.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Влада Републике Србије још није донела одлуку о броју студената за упис у прву

годину студијских програма за школску 2018/2019. годину. Факултети из Mоравичког округа дали су предлог за који кажу да уколико захтевана места на буџету не буду одобрена, следи повећање броја самофинансирајућих студената.

Агономски факултет у Чачку примиће 120 буџетских академаца и за сада непознат број самофинансирајућих за које је одређена школарина од 39.000 динара. Факултет Техничких наука у овом граду прима 260 буџетских буцоша и 85 на самофинансирање по тарифи од 81.000 за једну годину. Педагошки факултет у Ужицу расписао је пријем од 120 буџетских и 40 бруцоша о свом трошку који износи 80.000 динара по години.

Ове године академци, поред, различитих стипендија, имаће прилику да узму и студентски кредит који се отплаћује по завршетку факултета, односно након запослења. Погодност овог кредита заправо је та што је бескаматни и бруцоши који за ту годину имају просек изнад 8.5 са завршеном годином у року, неће морати да га врате. Када је реч о материјалном услову за добијање ове помоћи, пожељно је напоменути да на максимална два бода могу рачунати кандидати чији месечни приходи по члану породице не прелазе 40 одсто просечне плате.

У Чачку, за смештај студената постоји и студентки дом који има капацитет 325 места у две зграде. Право на ову адресу имају студенти који су на буџету. Конкурс за упис ће бити отворен крајем маја или почетком јуна. Расподела смештаја се врши у две групе, прво се усељавају бруцоши, после њих на ред долазе и старији. Сва документа за упис се подижу у студентском дому, која се попуњавају и враћају на бодовање. Бруцоши на буџету, као и њихове старије колеге, имају право на три оброка у врхунском студентском ресторану у Чачку, што их кошта 171 динар дневно.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.912.262 посета
Тренутно на сајту: 357 посетилац(a)