Плата више радницима ЈКП у Чачку 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Плата више радницима ЈКП у Чачку
Trenutno na sajtu: 535       |       Podeli:
22.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Сви запослени у јавним комуналним предузећима у Чачку добиће следећег месеца плату више,

односно 22.620 динара колико износи најмања зарада у држави. То је саопштио Слободан Јелић, председник Градског већа Самосталног синдиката Србије у овом граду, напомињући да у овим предузећима нису повећаване зараде па градови и општине који мају новца могу да исплате ову разлику, објавио је лист Политика у штампаном издању.

“Претходили су двомесечни преговори са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем и његовим сарадницима, који су увидели да су зараде у тим колективима ниске. Последњем састанку присуствовали су и директори предузећа и председници нашег синдиката у њима, и постигнут је споразум да се потпишу уговори. Неопходно је да, пре исплате, Скупштина града изгласа ребаланс буџета, како би се увећале ставке за социјална давања на рачунима предузећа. Пошто ЈКП „Комуналац” нема довољно својих средстава, то ће да буде обезбеђено неким додатним пословима.

У овим предузећима у Чачку, а то су поред „Комуналца” и „Градско зеленило”, „Паркинг сервис”, „Моравац”, „Градац” и „Водовод”, запослено је укупно око 600 радника – казао је Јелић.

 

Политика Г. Оташевић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.949.783 посета
Тренутно на сајту: 535 посетилац(a)