После новог закона дупло мање странака? 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
После новог закона дупло мање странака?
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
30.09.2019 | 0 коментар(а)



У Србији тренутно постоји 113 регистрованих политичких партија, а очекује се да ће применом новог закона, чије усвајање се очекује до краја године,

тај број бити преполовљен, пишу данашње „Вечерње новости".

Од 113 регистрованих партија представнике у републичком, градским и општинским скупштинама има тек њих тридесетак, а чак 72 странке заступају права мањина.
Значајно смањење броја регистрованих партија очекује се усвајањем новог закона који предвиђа да ће политичке организације које не учествују на изборима током осам година, не бирају руководство на време или се представници не састају према правилима утврђеним статутом, бити брисане из регистра, пишу Новости.

Лист подсећа да су у регистру и даље Уједињени региони Србије, "чији је лидер Млађан Динкић годинама у политичкој пензији", наводећи да се на телефоне најмање десетак партија нико не јавља нити их има на адресама које су наведене као седиште странке.

Према важећим прописима, странка се из регистра брише тек ако у Министарство државне управе пошаље решење о гашењу.

ГЗС/Новости,ФоНет




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.494.900 посета
Тренутно на сајту: 398 посетилац(a)