Из ЕУ фондова 600.000 ЕУР за инвестиције у Ужицу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Из ЕУ фондова 600.000 ЕУР за инвестиције у Ужицу
Trenutno na sajtu: 363       |       Podeli:
30.09.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - У оквиру програма Подршка Европске уније развоју општина – ЕУ ПРО, Граду Ужицу је одобрено суфинансирање свих пројеката

са којима је конкурисао о чему је добио и званичну потврду, наводи се на сајту градских власти.

У мају месецу расписана су три јавна позива из програма ЕУ ПРО Подршка Европске уније развоју општина. На јавном позиву за подршку унапређењу пословне инфраструктуре, Град Ужице је конкурисао са пројектом "Завршетак изградње кишне канализације у пословној зони Крчагово". Укупна вредност овог пројекта је око 500.000 ЕУР, од којих ће се кроз програм финансирати 425.000, а остатак је учешће Града.

На другом јавном позиву за подршку развоју локалне инфраструктуре Град је конкурисао са реконструкцијом зграде Народног позоришта. Укупна вредност ових радова је око 222.000 ЕУР од којих се 150.000 ЕУР финансира кроз програм, а преосталих 72.000 из градског буџета.

Трећи јавни позив се односио на израду планова детаљне регулације и на том јавном позиву Град Ужице је за израду Плана детаљне регулације за локацију Стари град, добио из програма 15.500 ЕУР, док ће из буџета за израду овог планског документа бити издвојено око 30.000 ЕУР.

Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић је овим поводом рекао да је ово ово је још једна потврда да Град Ужице поседује адекватне кадровске ресурсе за припрему предлога пројеката.

- Амбиција овог градског руководства од почетка је била да кроз правовремену и адекватну припрему предлога пројеката повећа ниво апсорпције средстава из домаћих и међународних извора финансирања. На тај начин могу се успешно реализовати све планиране развојне иницијативе - изјавио је Нешић.

ГЗС/ еКапија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.862.770 посета
Тренутно на сајту: 364 посетилац(a)