Од стипендиста до радника: У компанији Инмолд ученици се обучавају, а након школовања остају да раде 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Од стипендиста до радника: У компанији Инмолд ученици се обучавају, а након школовања остају да раде
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
19.10.2020 | 0 коментар(а)



Пожега - Компанија Инмолд са дуалним образовањем почела је 2011. године и од тада осам генерација ученика редовно учествује у овом



програму који је осмишљен по узору на аустријски систем дуалног образовања  и показао је одличне резултате, каже за ГЗС Слободан Јанковић, испред менаџмента компаније Инмолд.

"Из године у годину, све се више повећава број ученика који годишње кроз овај програм стекну неопходна знања и искуства. Прве године имали смо осам ученика, а сада их тренутно имамо 35 који су у дуалном образовању и та бројка се не смањује. Сви до једног пролазе курсеве и обуке које смо осмислили по узору на аустријски систем“, каже Јанковић .

Он додаје да је садашња пракса показала да око 60-70 одсто ученика одмах након завршене средње школе жели да заснује радни однос у овој компанији, док остатак ученика школовање настави на факултетима.


Слободан Јанковић, менаџмент компаније Инмолд, Фото: ГЗС

"Дуално образовање пуних осам година показало се као пун погодак. Прве генерације које су отишле на факултет сада се  враћају и посао заснивају у компанији Инмолд. Углавном 90 одсто ученика који су прошли програм дуалног образовања, након завршетка средње школе или факултета заврше у компанији Инмолд као њени радници”, додаје Слободан Јанковић.

Јанковић каже да пандемија ковида 19 није утицала на обуку стипендиста који су , сви до једног схватили да рад у овој компанији подразумева образовање и привикавање на обавезе.

„Наша индустрија је компликована , ради се на ЦНЦ обради где у мале толеранције , све се ради у микронима. Са друге стране, ученици науче неке основе производње, пословање фирме, упознају се са запосленима, а када се обуче и сами почну да раде много се лакше привикавају. Они су већ упознати са начином рада тако да им је све много лакше и од старта им је омогућено да се запосле и одмах зараде своју плату, за разлику од оних који нису прошли кроз дуално образовање“, каже Јанковић за ГЗС.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


slobodan jankovic kompanija inmold pozega obuka dualno obrazovanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.131.332 посета
Тренутно на сајту: 406 посетилац(a)