Обележен почетак радова на изградњи почетне станице панорамске гондоле на Златибору 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Обележен почетак радова на изградњи почетне станице панорамске гондоле на Златибору
Trenutno na sajtu: 530       |       Podeli:
02.05.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Након симболичног наливања бетона у темеље стуба почетне станице златиборске гондоле,

присутнима се обратио председник општине Чајетина Милан Стаматовић. Он је овом приликом властима у Београду још једном поручио да поштују Закон и Устав ове државе, да не спречавају и не одуговлаче реализацију деценијског пројекта, који представља потребу, жељу и општи интерес свих, да не праве штету држави Србији, грађанима Општине Чајетина, туристима и инвеститорима.

„Ово је последње упозорење од стране Општине Чајетина, од свих грађана овде са Златибора, да нам до Видовдана донесу дозволу, јер ми нећемо одлазити за Београд. 30. јуна је дан Општине и наша је жеља да до тада добијемо све грађевинске дозволе, да неби улазили у одређене проблеме са Српском напредном странком и људима који врше власт у име Српске напредне странке а не у име државних институција“, каже Стаматовић.

Свечаним обележавањем почетка радова на изградњи почетне станице панорамске гондоле на Златибору, како наводи директорка Голд гондоле Бојана Божанић, се показује жеља да се са радовима настави. Она поручује да се активности на реализацији овог пројекта неће зауставити ни у једном тренутку.

„Сматрам да министарство које издаје грађевинску дозволу може да узме у обзир већ решене имовинско правне односе и да ће моћи да нам изда све што је потребно да би завршили ову гондолу. Рок за завршетак радова за ову почетну станицу је 11. јун ове године. Ми планирамо да радове наставимо са подизањем стубова. То је 36 стубова до врха Торника“, додаје Божанићева.

Почетак радова на гондоли на својствен начин подржао је Зоран Кесић, аутор емисије „24 минута са Зораном Кесићем“.

„Подржавам гондолу. Сваки здраворазумски грађанин Србије мора да подржи нешто лепо. Особа која стално говори „да радимо и да градимо“ прва би требала да подржи нешто лепо. Има ли шта лепше од гондоле која ће возити 9 километара. Чуо сам да ће то уживање трајати 25 минута. Ја сам предложио, не знам да ли се то усваја, да се вожња само мало убрза па да траје тачно 24 минута“, додаје Кесић у свом духу .

Златиборска голд гондола је нова атракција која ће Златибор одвести корак даље на светској туристичкој мапи, и омогућити да се оствари зацртани циљ, милион туриста и 10 милиона ноћења годишње.

Златибор Пресс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.406.533 посета
Тренутно на сајту: 531 посетилац(a)