Горњи Милановац повећао Фонд за заштиту животне средине 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Горњи Милановац повећао Фонд за заштиту животне средине
Trenutno na sajtu: 648       |       Podeli:
20.01.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Општинско веће општине Горњи Милановац донело је одлуку на последњој седници да значајно увећа средства у буџетском фонду
Седница Општинског већа-фото ГЗС

 за заштиту животне средине. Председник општине Дејан Ковачевић рекао је да ће она бити повећана за 1.400.000 динара.

 „Милион динара биће опредељено за одвожење смећа са сеоског подручја, а у наредном периоду спремаћемо нову одлуку како ћемо односити смеће са сеоског подручја, превасходно наша замисао је да на сеоском подручју поделимо канте са 120 литара за свако домаћинство и да почнемо са селективним одлагањем отпада“, казао  је председник Ковачевић.

Говорећи о актуелној теми загађености ваздуха, Ковачевић је истакао да тај проблем није изражен као у другим срединама, али да постоји и у Горњем Милановцу, јер се градско језгро налази у котлини, због чега је како је рекао оформљена радна група која ће дати конкретне предлоге за решење овог проблема. 

Већ смо предузели прве кораке да, где је загађивач сама општина Горњи Милановац, то спречимо, тако да ћемо до краја јануара имати расписану јавну набавку за изградњу нове котларнице на био-масу и на гас, па ћемо на тај начин успети да неколико загађивача ставимо ван функције, превасходно мислим на општинске котларнице у Железничкој и Ломиној улици, али ћемо прикључити и нашу касарну, која такође користи мазут као гориво.  Радна група ће се бавити тиме колико индивидуална домаћинства учествују у самом загађењу, колико аутомобили и који су кораци за решавање проблема. Набавићемо мерне уређаје  да у сваком тренутку знамо на ком је нивоу Горњи Милановац што се тиче загађења ваздуха.“ нагласио је председник општине.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Горњи Милановац Дејан Ковачевић Општинско веће животна средина

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.969.296 посета
Тренутно на сајту: 648 посетилац(a)