Двери: Биоскопа неће бити 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Двери: Биоскопа неће бити
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
12.10.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Српски покрет Двери у саопштењу достављеном медијима износи своје потпуно разумевање у иказаном гневу Чачана

због рушења биоскопа „Сутијеска” и сматрају да је још једна у низу обмана Милуна Тодоровића да ће на месту порушеног биоскопа изградити нови и бољи.

„Месецима уназад обавештавамо јавност да никаквог биоскопа, на месту срушеног неће бити. Томе у прилог достављамо и део пројекта на којем се види да место у подруму, где је предвиђен тзв. биоскоп, није никаква биоскопска сала већ обичан локал који се, поред осталог, може користити и за гледање филмова.
Нажалост, ово није једини проблем везан за случај „Милун и Сутјеска’’. Он је далеко комплекснији и поново ћемо предочити јавности сва сазнања која имамо и обећавамо да се оваква злодела према Чачку неће дешавати када се ми будемо питали.

Најпре треба поновити чињеницу да је Милун Тодоровић имао немали удео у одређеном броју пљачкашких приватизација који су разорили град и државу, а биоскоп „Сутјеска’’ неодољиво подсећа на још једно у низу. Приватизација по принципу – девастирај, обори цену, купи на намештеном тендеру и онда искористи вредно грађевинско земљиште зарад остваривања екстра-профита – очигледно се применила и на овом примеру.

Можда највећа трагедија код овог случаја је то да место где су одрастале и културно се уздизале многе генерације Чачана, и који су, свакако били емотивно везани за овај биоскоп је заувек нестало. Нестало због бахатости, алавости, примитивизма и малограђанског духа мањег броја људи. ’’Сутјеска’’ је имала све предуслове да буде један од најбољих биоскопа у земљи, чак је и летњу позорницу имао. Уместо да се уложе одређена средства у ревитализацију (столице и техника) како би поново засијао старим сјајем, они су нас правили будалама и убеђивали нас да га треба срушити (обори цену-купи-искористи земљиште).

Чак им није представљао никакав проблем ни то што је објекат био под заштитом Завода за заштиту споменика, односно што је представљао својеврстан споменик архитектуре предратне модерне у Чачку, а каквих је веома мало у нашем граду. Дакле, срушили су заштићени објекат озбиљне споменичке вредности, иако су по закону и издатим мерама заштите, од стране Завода, могли да врше само реконструкцију.

Ни сва ова непочинства им нису била довољна него су морали још и цео спрат више од дозвољеног да сазидају, супротно закону и подзаконским актима.
Наравно, грађевинска дозвола са којом маше Милун Тодоровић и која га ослобађа кривичне одговорности ће кад-тад бити предмет кривичног поступка, јер је издата супротно закону и правилима струке. Слично као и урбанистички планови који су по његовим инструкцијама написани, а који генеришу, подстичу и унапред легализују дивљу градњу, баш као на примеру ’„Сутјеске’’.

Драги грађани Чачка, сви знамо да од пролећа 2020. год. они више неће владати Чачком. Међутим, остаје страх да ће и тада већ бити касно, јер ће још многе, сличне, ненадокнадиве штете нанети Чачку. Чачани, побунимо се!”

Информативна служба Градска организације Двери у Чачку

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.260.509 посета
Тренутно на сајту: 352 посетилац(a)