Ново радно време продавница већ од данас? 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Ново радно време продавница већ од данас?
Trenutno na sajtu: 584       |       Podeli:
21.04.2020 | 0 коментар(а)



Полицијски час је скраћен, па тако од данас напољу можемо бити до 18 сати. Сходно томе
Илустрација, фото: ГЗС

и ПКС препоручује дуже радно време продавница.

Привредна комора Србије (ПКС) ће данас дати препоруку Министарству државне управе и локалне самоуправе и Влади Србије да се радно време продавница продужи већ од данас до 17 часова, изјавио је Жарко Малиновић, секретар Удружења за трговину ПКС.

Он је за ТВ Прву рекао да је циљ продужења радног времена малопродајних објеката, смањене гужви испред радњи али и редуковање притиска на трговце.

"Ми ћемо дати препоруку Министарству државне управе и локалне самоуправе и Влади да локалним самоуправама дају јасну инструкцију да се радно време продужи до 17.00 часова, како бисмо смањили притисак на трговце, а самим тим смањили и гужве које смо могли да видимо испред радњи", поручио је Малиновић.

Он је додао да ланац снабдевања функционише добро и да намирница има у довољној количини, као и да се брзо допуне када нестану са полица.

Малиновић је истакао да је понашање потрошача било исто као и за прошлогодишње празнике и додао да су намирнице као што су брашно и со имали пад тражње прошле недеље.

Поновно отварање зелених пијаца, каже Малиновић, смањиће гужве на категоријама свежег воћа и поврћа и олакшаће умногоме рад одређеном броју произвођача који нису могли да се прилагоде мери е-пијаце.

У складу са епидемиолошком ситуацијом и мишљењем струке, Влада Србије донела је одлуке о ублажавању одређених мера у вези са спречавањем ширења вируса ЦОВИД-19. Оне су данас ступиле на снагу.

Грађани старији од 65 година, моћи ће почев од данас, уторком, петком и недељом да излазе у шетњу у трајању од пола сата. Они ће својих пола сата за шетњу моћи да искористе у периоду од 18 часова до 1 сат иза поноћи, највише шест стотина метара од места становања.

Од данас дозвољен је и рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача као и послодавцима из области трговине на мало – књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом.

 

Mондо / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prodavnice radno vreme mere vlada virus korona epidemija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.961.639 посета
Тренутно на сајту: 585 посетилац(a)