Хуманост на делу Чачанина Славка: Помоћ стигла самохраном оцу четири девојчице 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Хуманост на делу Чачанина Славка: Помоћ стигла самохраном оцу четири девојчице
Trenutno na sajtu: 474       |       Podeli:
24.03.2020 | 2 коментар(а)



Чачак – Недавно је портал Глас западне Србије писао о Славку Савковићу, човеку сатканом од хуманости,
Фото: ГЗС

који не престаје низ добрих дела у виду помоћи свима онима којима је иста најпотребнија. Славко је у Чачку познат као припадник жандармерије и учесник пливања за Богојављенски  крст, давао крв и донирао коштану срж, није му хуманост страна. За сва хумана дела која чини, води се религијом и вером у Бога.

Зоранове ћеркице, фото: ГЗС

Наиме, Славко Савковић покренуо је јединствену акцију помоћи старијима, као и самохраним мајкама, односно родитељима, те је у ванредној ситуацији по снегу и мећави стигао до Рајца, села подно најдуже планине Јелице, у дом самохраног оца Зорана Тутуновића, где је озарио лица четири дивне девојчице (од којих је најмлађа дете са посебним потребама).

Славко Савковић, покретач акције за помоћ старијима, фото: ГЗС

Савковић је овој породици доставио помоћ у виду намирница најнеопходнијих у ванредној ситуацији која је слободно се може рећи задесила планету.

„Када је почела ванредна ситуација на друштвеним мрежама сам прво кренуо са акцијом да помогнем старијим лицима којима је помоћ неопходна, онда смо покренули акцију да помажемо самохраним, мајкама, тј. родитељима, којима је на жалост у овој ситуацији помоћ неопходна“, прича Славко.

Славко Савковић, покретач акције за помоћ старијима, фото: ГЗС

„Зорана смо нашли уз помоћ Гласа западне Србије, дошли до сазнања за његов случај и уз добро срце појединих Чачана скупили смо помоћ и кренули смо пут Зокијеве куће да му уручумо пакет. Зоран није социјално угрожен, али је одлучено да се обрадују најмлађи у његовом дому“, објаснио је Савковић.

Према Савковићевим речима Зоран би требало да буде пример свима као изузетан борац и херој, јер данас у оваквој ситуацији сам одгајати четворо деце, с тим  што је једно дете са посебним потребама је стварно за свако поштовање. Нема веће среће него видети осмех на лицу те деце  и обрадовати овакву породицу  је сјајна ствар.

 Село Рајац, фото: ГЗС

„Мени је пуно срце када видим осмех на лицима ове деце, пуно ми је срце када могу некоме да пружим руку када му је потребна. Овим путем апелујем на све суграђане који су у могућности да својим малим пригодним прилогом помажу свима којима је помоћ потребна. Ако се не удружимо да овако помажаемо једни другима, мислим да нам никада неће бити боље.

 

Зоран, самохрани отац четири девојчице, од којих је најмлађа девојчица са посебним потребама

 

Зоран је отац Марија (12), Анђелија(10), Стојка(8) и Милица (6), он је каже обезбеђен, води рачуна о својој деци, труди се да буде одговоран родитељ, ради да обезебеди да не буду у ситуацији да нешто немају. Срећан је и обрадован Савковићевим гестом.

Зоран Тутуновић, самохрани отац четири девојчице, фото: ГЗС

„Први пут видим човека, можда сам га сретао, али га не познајем, преко Гласа западне Србије је сазнао за моју животну причу. Славко се распитивао има ли нека самохрана мајка, којој би помоћ у овој ванредној ситуацији била потребна, њему су рекли да има један самохрани тата те је тако предложено и он је дошао до мене“, казао је Зоран Тутуновић самохрани отац.

Према Зорановим речима, свака помоћ значи, не само  материјална, већ и кад се једни других сетимо у овако тешким временима.

Зоран Тутуновић, самохрани отац четири девојчице, фото: ГЗС

„Иако је наш живот борба, трудим се да радим и зарадим, посебно јер је најмлађа Милица дете са посебним потребама, дете које је било слепо, које није ходало, то смо све превазишли уз помоћ добрих људи наших Чачана, људи из Србије, привредника, обичних људи и људи из дијаспоре, Крајишника, они су помогли, мала Милица је била у Русији, где је оперисана. Мећутим, свака три месеца одлази на стимулације вида у Нови Сад у „Еликсир“, очна клиника и то се плаћа, јер наш Фонд за Здравствено осигурање нема потписан уговор са том клиником и онда смо принуђени да молимо поново, а замислите не можемо једне исте људе стално да молимо за помоћ“, рекао је Зоран.

Жеља самохраног оца у овом ванредном стању је да их послужи душевно и телесно здравље. И наравно да све ово прође да се настави живот у некој лепшој будућности.

На крају нашег разговора Славко Савковић је обећао да ће се малој Милици помоћи за даље стимулације вида у Новом Саду.

 

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


POMOC VIRUS KORONA SELO RAJAC SLAVKO SAVKOVIC ZORAN TUTUNOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Vlada Jevremov

    Ako uspem doci u kontakt sa Zoranom Tutunovic iz mesta Rajac kod Cacka, hteo bih saznati njihovu sadasnju situaciju i mozda poslati pomoc. V. W. Jevremov
  • Дуле Јуда

    На муци се познају јунаци !



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.943.605 посета
    Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)