Ватрогасац горео и спасавао људе 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ватрогасац горео и спасавао људе
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
27.03.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Захваљујући пожртвованости спасилачких екипа МУП, нико није погинуо у великом пожару који је у ноћи између недеље и понедељка

захватио вишеспратницу у ужичком насељу Турица. Више породица је остало без крова над главом, али посебну захвалност за своје животе дугују ватрогасцу Драгану Вујовићу, који није прекинуо интервенцију иако се у једном тренутку запалио!
Дан касније, своди се биланс несреће, не толико црн како је у првом тренутку изгледало - лакше су повређене три особе, али је материјална штета огромна. За непуна два сата цео последњи спрат зграде и комплетан кров нестали су у пламену.
- Пожар је пријављен касно, у 22.52 у разбукталој фази. Дејствовали смо кроз степениште и споља, а у акцији је учествовало 33 ватрогасаца са девет возила. Изгорело је 300 квадратних метара, нестао је цео последњи спрат зграде са кровом, а спасено је око 2.000 квадрата станова - објашњава Саша Цицварић, командант ватрогасно-спасилачке бригаде у Ужицу. - Конструкција поткровља које је горело изграђена је од лако запаљивих материјала, без бетонске плоче дуж целе површине, па се пламен лако ширио.

Призор током пожара био је драматичан и све је слутило на најгоре, јер је зграда пуна два часа личила на ужарену буктињу која се дизала десетинама метара у небо. Док су станари евакуисани у последњи час немоћно гледали мучан призор, пожртвовање ватрогасаца видело се на делу.
Излазећи из пламена, док су му леђа горела, а пламен се дизао уз врат, ватрогасац Драган Вујовић је заменио боцу са кисеоником, вративши се одмах у гротло, не траживши помоћ.

- Три особе су лакше повређене. Вујовић има опекотине другог степена и пуштен је на кућно лечење после помоћи која му је указана тек по окончању интервенције. Повређени су, такође лакше, станари код којих је избио пожар, Раде И. (64) са лакшим опекотинама првог степена и Милојка П. (26), која се нагутала дима - додао је Цицварић - Део станара зграде су социјално угрожене породице које користе ове станове.

Четири породице које су остале без крова над главом збринуте су привремено у градским становима и у Дому за старе на Забучју, а једна породица није тражила помоћ око смештаја.

- Најтеже ми је што су све успомене нестале, изгорела ми је и слика ћерке... - неутешан је Ђорђе Видаковић, Ужичанин коме је пре годину дана ћерка страдала у саобраћајној несрећи, а сада је са породицом остао без дома.

Једна старица са другог спрата зграде описала је прве тренутке несреће.

- Пробудила ме је бука, обукла сам се и видела људе у паници како напуштају зграду. Прво су деца склоњена на безбедно - посведочила је ова жена.
Истрага ће утврдити тачан узрок пожара. Претпоставља се да је у стану једне социјално угрожене породице ватра ложена на поду, али ће ови наводи тек бити проверени.

Укључена струја

Захваљујући интервенцији ватрогасаца, станови испод поткровља остали су сачувани. Већ у понедељак, станарима је поново укључена струја и живот се, макар за њих, полако нормализује. Породице које су остале без својих домова тек очекује период изналажења решења за наставак, колико год је могуће - нормалног живота.

Извор: Новости, Н. Јанковић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.389.440 посета
Тренутно на сајту: 399 посетилац(a)