Педесет особа у самоизолацији, и даље без повећања броја оболелих 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Педесет особа у самоизолацији, и даље без повећања броја оболелих
Trenutno na sajtu: 320       |       Podeli:
19.03.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У Горњи Милановац је током јучерашњег дана стигло 30 лица са подручја ван граница Србије,



који су допутовали из области заражених вирусом корона. Сви су у самоизолацији, чиме је број особа које су допутовале у тај град током претходних дана, а на овај начин им је ограничено кретање, увећан на 50.

Међу изолованим лицима налази се и петочлана породица која је била у контакту са зараженима из Чачка. Нових случајева заражених вирусом, на срећу нема, а једна особа код које је утврђено присуство COVID-19 је у стабилном здравственом стању, речено је на Конференцији за новинаре Штаба за ванредне ситуације Ове општине.

Овом приликом, Дејан Ковачевић, командант Штаба још је једном је апеловао на старије од 65 година да поштују прописане мере заштите и да не излазе из својих домова.

Ковачевић је нагласио да волонтера из има довољно и да ће свима којима је потребно помоћ бити пружена. Током јучерашњег дана било је на стотине позива од који су неки били и информативни, позиви су упућени како Општинској управи, тако и Црвеном  крсту и Нивеус тиму, а свако ко је затражио помоћ, било да је у питању достављање намирница или лекова, помоћ је и добио.

Апел је упућен свим лицама која долазе у Горњи Милановац из заражених подручја да поштују самоизолацију, јер ће на тај начин заштити све око себе али и спречити ширење заразе. Мере одерђене самоизолације ће се строго контролисати, а ако се утрврди непоштовање особе ће бити смештене у карантин.

Иначе, полицијски час, односно мера забране кретања од 20 сати до 05 ујутру у Горњем Милановцу је испоштована, осим од стране једног лица које је чак 2 пута добило опомену, након чега су га припадници Полиције одвезли кући уз кривичну пријаву.

Од данас је у Горњем Милановцу  на снази одлука да трговински и угоститељски објекти раде до 19 часова, како би сви запослени могли да стигну кући до 20 сати. Од ове одлуке су изузети они који су у обавези да раде другу и трећу смену а њима ће послодавци обезбедити потребне дозволе за раднике које издаје Министарство унутрашњих послова.

Дејан Ковачевић, командант Штаба за ванредне ситуације захвалио се медицинском особљу, свим тимовима за подршку старим лицима, војсци и полицији што предано раде свој посао и нагласио да су они ти на које ћемо се ослањати у наредном периоду.

Јавно комунално предузеће наставља са својим активностима одржавања јавних површина у граду али и простора испред стамбених јединица објеката за колективно становање. Управници зграда набавили су дезобаријере које екипе ЈКП-а натапају дезинфекционим средствима у циљу превенције ширења заразе.

 

Радно време Дома здравља од 7 до 18часова, дежурства 24 сата

 

Дом здравља у том граду оспособио је просторије бивше Хитне помоћи за намену пријема пацијената који имају респираторне инфекције и повишену температуру, а имали су контакт са зараженима лицима -  рекао је данас др Александар Чивовић, члан Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац и вд директора Дома здравља.

Пријем пацијената обављаће се 24 сата за све који имају потребу да се јаве доктору. Чивовић је истакао да је обезбеђен бесконактни топломер, а ради се на томе да се набави још неколико, како би на свим улазима у здравствене установе пацијентима могла да се измери температура, уколико постоји потреба, односно да се направи својеврсна тријажа пре уласка у простор здравственог центра а пацијенти са повишеном температуром одмах ће бити усмерени на пријемну службу у Амбуланти. Телефони амбуланте су нон стоп доступни.

Радно време Дома здравља је од 7-18 сати, у две смене. Сви пацијенти који имају хронична обољења и имају потребу да комуницирају са својим доктором, или су им потребне додатне информације, треба да позову број телефона 032/515-0-137. Хитна помоћ ради 24 сата, са две екипе у сваком тренутку.

 Уведен и телефон за психосоцијалну подршку становништву на локалу: 062/ 807 93 28, за оне који имају потребу да разговарају са стручним лицима.

Прописивање хроничне терапије може да се обави телефоном, рецепти важе 9 месеци.

Др Александар Чивовић, члан Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац још једном је нагласио да нема разлога за панику, да је неопходно поштовати прописане мере заштите и максимално смањити контакт са другим лицима.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


50 lica samoizolacija korona virus gornji milanovac dejan kovacevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.315 посета
Тренутно на сајту: 321 посетилац(a)