Србија у критичној ситуацији, најтеже у Београду – чекају се нове одлуке Кризног штаба 


Danas smena sunca i obIaka i bez kiše, od petka sledi toplije vreme              Otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu 27.aprila              Popadić: Pravnica Dragana Golubović novi vd direktora JKP Lim              Pokrenuta inicijativa za oslobađanje od naplate takse za ulazak u NP Tara svih vozila sa užičkim tablicama              Vučić: Ispunili smo teške obaveze iz Briselskog sporazuma, 11 godina ZSO nije ni na vidiku             

 
Србија у критичној ситуацији, најтеже у Београду – чекају се нове одлуке Кризног штаба
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
20.11.2020 | 0 коментар(а)



Од почетка епидемије коронавирус је у Србији потврђен код 104.097 особа, а од последица заразе преминуло је 1.110 људи.

Укупно је тестирано 1.573.980 узорака. Због све теже епидемиолошке ситуације Кризни штаб одржаће састанак на којем ће бити разматрано доношење строжих мера.
Према последњим подацима, хоспитализовано је 5.589 људи, а на респираторима је 186 пацијената.

Србија сваког дана бележи пораст броја инфицираних. Према последњем пресеку, у Србији је преминуло још 29 пацијената, а код 6.109 људи потврђен је коронавирус. Србија у критичној ситуацији, најтеже у Београду – чекају се нове одлуке Кризног штаба Србија у критичној ситуацији, најтеже у Београду – чекају се нове одлуке Кризног штаба.

Због све теже епидемиолошке ситуације Кризни штаб одржаће састанак на којем ће бити разматрано доношење строжих мера.

Члан Кризног штаба, епидемиолог Предраг Кон, упозорио је да је Србија у критичној ситуацији, посебно у Београду где се из ванредне прешло у катастрофалну ситуацију, јер нема простора за пацијенте, па се они превозе у друга места. Оценио је да још има простора до тзв. италијанског сценарија.

Епидемиолошка ситуација у Србији је јако озбиљна, рекао је директор Канцеларије Светске здравствене организације у Србији Маријан Ивануша и додао да Србија по броју новооболелих у последњих седам дана спада у групу 15 најпогођенијих држава у Европи.

Можемо очекивати да ће Србија постизати нове дневне рекорде у броју оболелих, навео је Ивануша и додао да се може очекивати и велико погоршање што се тиче броја умрлих у наредних неколико недеља.

Због све већег броја оболелих поједине локалне самоуправе доносе одлуке о увођењу ванредне ситуације, а јуче је то учинио Ниш и општина Шид.

 

 

ГЗС / РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.712.047 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)