Почело асфалтирање Улице Николе Луњевице 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почело асфалтирање Улице Николе Луњевице
Trenutno na sajtu: 380       |       Podeli:
14.10.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У августу су започети радови на комплетној реконструкцији Улице Николе Луњевице. Прошле недеље кренуло се с асфалтирањем

деонице дужине 435 метара, од Касарне до раскрснице с Улицом 7. јула. Планирано је да Улица Николе Луњевице добије ново рухо, а поред мењања комплетне коловозне конструкције, ради се и кишна и фекална канализација, тротоар, као и улична расвета. Ако временски услови дозволе, радови на комплетној реконструкцији Луњевачког пута, од Касарне до Норвешке куће, би требало да буду завршени до краја новембра. Председник општине Дејан Ковачевић обишао је радове и истакао да је реконструкција Улице Николе Луњевице најзахтевнији грађевински подухват ове године, о чему сведочи и вредност инвестиције од око 84 милиона динара

„Ова улица се по први пут санира у овом обиму, замењена је кишна и фекална канализација, а биће постављена и нова расвета. Планирамо да у понедељак поставимо завршни слој асфалта, тако да ће од уторка овај део Луњевачког пута бити у функцији, а остатак ћемо завршити према динамици до краја новембра“, рекао је председник Ковачевић, истичући да је овом реконструкцијом решен проблем бујичних вода, јер су домаћинства укључена на систем кишне канализације.

Радови на реконструкцији ове улице се врше у пуном профилу и изводи их милановачка фирма „АР градња“. Шеф градилишта Рајко Ристановић истакао је да за сада све протиче планираном динамиком.

„Овде смо присутни са око 15 машина, и то 5 машина, међу којима је финишер, 5 ваљака и 10 возила за транспорт масе. Наша фирма располаже са асфалтном и бетонском базом и верујемо да ће радови, ако нам то временски услови дозволе, тећи по плану“, изјавио је Ристановић.

Према речима председника општине, по завршетку радова, заседаће Комисија за саобраћај, која ће дати своје стручно мишљење, односно одлучиће да ли ће и на којим локацијама бити постављени лежећи полицајци или светлосна упозорења на ограничење брзине.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.459.844 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)