Шпанска "Рефиса" започела производњу у Слободној зони Прибој 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Шпанска "Рефиса" започела производњу у Слободној зони Прибој
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
16.02.2018 | 0 коментар(а)



Прибој - Након годину дана адаптације простора у Слободној зони Прибој и обуке радника

у Шпанији, фирма Рефиса отпочела је производњу пластичних компоненти за шинска возила са 35 запослених. За разлику од све чешћих вести о проблемима поштовања права радника у погонима страних компанија, овај шпански инвеститор је уз обезбеђење прописаних услова за рад, омогућио и формирање синдиката који делује већ 6 месеци у оквиру фирме.

Правилним одабиром радне снаге и комплетном обуком обављеному матичној компанији у Шпанији, Рефиса Балкан је за првих 9 месеци рада успешно организовала производњу у којој запослени у просеку имају бруто доходак од око 80.000 динара.

Таквом пословном политиком, омогућено је да радни однос у шпанској фирми заснују и прибојци који спадају у категорију теже запошљивих лица.

На наше питање о условима рада и постојања синдикалног организовања у страној фирми, запослени су нам одговорили са осмехом.

Снежана Софијанић после 20 година добила посао, фото: ПП Медиа


"Након 20 година чекања на посао сада сам добила шансу да радим. Задовољна сам како условима за рад које имам тако и самим односом послодавца према нама радницима", каже радница Снежана Софијанић.

Према најавама руководства фирме, у току је обука око 30 нових радника који ће до краја године бити запослени у процесу производње која ће кренути са радом у две смене.



ПП Медиа / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.472.211 посета
Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)