Народна странка: Стара Колонија - нова афера 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Народна странка: Стара Колонија - нова афера
Trenutno na sajtu: 449       |       Podeli:
05.02.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Поводом настојања грађана Старе Колоније да сачувају парк, Народна странка се огласила саопштењем
Фото: ГЗС

у коме се наводи да постоје основане сумње да ће се на том простору градити стамбена зграда.

„Колонија и парк у њој, такође стари, дошли на ред да постану млади – нова “млада“ стамбена зграда која би се за паре добро „удала“.

Да потсетимо мало на чињенице које доказују како се новац грађана (буџет) троши бахато и неплански.

Претходне буџетске године откупљени су и порушени објекти: продавница, рибарница, пекара, код семафора у Атеници у улици Драгише Мишовића са планом да се изгради парк. Врло је чудно да је планским актом предвиђен парк тик уз семафор и улицу, а да је плац са друге стране цркве потпуно празан, без објеката, и био би знатно јефтинији и погоднији, а и својим положајем бољи за парк. Забрињава да се није објавило по којој цени је купљен плац са објектима, нити смо схватили да је то био приоритет за претходну годину.  У овој буџетској години планирана је изградња парка који ће бити удаљен више од 3 км од центра града, где простора и зеленила не недостаје, а по баснословно скупој цени.

У исто време комисија за планове града Чачка „превиди” парк у Старој Колонији, који постоји више од 50 година.

Зато постављамо питања:

  1. Да ли читава Комисија за израду планова града Чачка “превиди” постојећи парк јер је председник те комисије данас пројектант зграде коју у том парку желе да изграде?
  2. Како је могуће да је председник те Комисије за планове уједно и пројектант будуће зграде?
  3. Како то у овом граду неки инвеститори могу да купују, продају, руше, граде на “превиду”који кошта 200, 300 хиљада евра и шта год им се прохте на плацевима који су предмет реституције. Град не жели или неће да сачува парк…!? Комисија „превиди” или намерно не види , иако је у интересу свих грађана који живе ту и у окружењу „превиди” четврту по величини зелену површину у граду!
  4. Зашто град не жели да примени исти аршин за парк као што је применио за земљиште који је ПОКЛОНИО страном инвеститору у Прељини ( за 2,48 ха платио 970000 евра због реституције)? Зар је немогуће откупити од власника парцелу и оставити је у постојећем стању?
  5. Да ли на овај начин решавате проблем загађења ваздуха у централном делу града, сечом вишедеценијских стабала ради изградње још стамбених објеката?
  6. Где су границе безакоња и двоструких стандарда дахија и кабадахија у Србији? Да ли је провоцирање народа и генерисање разлога за „узимање” правде у своје руке паметна стратегија развоја?
  7. Да ли сви да се иселимо па да ви уживате сами и самодовољни…!?
  8. Да ли су незнање и „превиди” довољно оправдање за кршење закона ( о планирању и изградњи, реституцији…)
  9. Да ли неко у целој причи подлеже законској одговорности, надокнади штете…?!”, наводи се у саопштењу.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Narodna stranka Cacak Stara kolonija Park saopstenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.144.909 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)