Држава помаже фабрике одбрамбене индустрије, Слободи два милиона 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Држава помаже фабрике одбрамбене индустрије, Слободи два милиона
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
20.04.2017 | 0 коментар(а)



Фабрике одбрамбене индустрије Србије добиће у наредном периоду "директну инвестициону инјекцију" од 43 милиона евра из републичког буџета

како би унапредиле своје пословање, и како би са очекиваних 550 милиона евра ове године, извоз до 2020. износио 750 милиона евра, изјавио је премијер Србије Александар Вучић.

"Зато смо данас имали важан састанак са представницима свих фабрика наменске индустрије, свих ремонтних завода, опитних центара, прибојским ФАП-ом и свих осам основних фабрика, са изузетком Крушика, који у овом тренутку није тражио новац, јер су запослили више од 1.000 људи у односу на претходни период и раде добро", рекао је Вучић.

"Застава оружје" из Крагујевца требало би да добије 9,7 милиона евра, "Прва петолетка" из Трстеника 3,5 милиона евра, "Телеоптик" из Земуна 6,8 милиона евра, "Слобода" из Чачка два милиона, "Милан Благојевић" из Лучана 4,4 милиона евра.

За изградњу зграде нове фабрике "Први партизан" из Ужица добиће четири милиона евра, прибојски ФАП 2,5 милиона евра, Ваздухопловни завод "Мома Станојловић" из Батајнице четири милиона евра, Техничко-ремонтни завод из Чачка три милиона евра и Техничко-ремонтни завод из Крагујевца два милиона евра.

Агенције




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.258.107 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)