Дуплирана средства за мере смањења загађености ваздуха у Ужицу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Дуплирана средства за мере смањења загађености ваздуха у Ужицу
Trenutno na sajtu: 611       |       Podeli:
26.01.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Ужице ће ове године, у циљу смањења аерозагађености, уложити 40 милиона динара, дупло више новца

него што је пробитно планирано.

Буџетом за 2020. Ужице је најпре определило 20 милиона динара за субвенције грађанима који желе да побољашју енегретску ефикасност у својим домовима и набаве котлове на гас и пелет. После овога, с обиром да је за решавање највећег проблема у граду одвојено свега 0,83 одсто буџетских средстава, чуле су се речи критике на рачун расподеле новца из градске касе.

Међутим, већ у прошли петак Градско веће усвојило је предлог првог овогодишњег ребаланса којим је издвојено нових 20 милиона динара за исту намену, како је објашњено у циљу заштите животне средине и смањење загађености ваздуха. Овим ће Ужице у хронични проблем уложити рекордних 40 милиона динара с обзриом да је у протеклих пет година за исту сврху издвојено 52 милона укупно.

За разлику од средине децембра и средине јануара, када су неколико дана за редом Ужичани удисали ваздух означен као опасан, ситуација је тренутно нешто боља захваљујући временски приликама, али је концентрација ПМ 10 честица и ђачи и даље преко толерантних граница. Према резултатима последњих мерењима Завода за јавно здравље ваздух у Ужицу се води као нездрав за осетљиву популацију.

ГЗС/ Блиц, В. Лојаница




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.954.080 посета
Тренутно на сајту: 612 посетилац(a)