Руднички брег: Ресторан са свим петицама, пљескавица већа од тањира 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Руднички брег: Ресторан са свим петицама, пљескавица већа од тањира
Trenutno na sajtu: 302       |       Podeli:
17.05.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На самом врху Рудника када се скрене са магистрале ка истоименој варошици, смештен је јединствен ресторан са погледом
Пљескавица већа од тањира, фото: ГЗС

који оставља без даха. Невероватно, али истина је да је име „555” дао геометар који је када су закопани темељи констатовао да се налази на надморској висини од тачно 555 метара.

Овај угоститељски објекат је породице, која  није ни сањала да ће се бавити овим послом, познат је по пљескавици већој од тањира и одавно заборављеним мекикама.


„Ресторан је сасвим случајно основан пре 10 година. Овај плац испред наше куће  био је на продају, купили смо га не размишљајући о ресторану. Приметили смо да су људи почели да се ту заустављају како би сликали панораму, Холивуд и Острвицу. Тада смо одлучили да ту нешто направимо како би људи могли да попију кафу. И  нисмо погрешили, почело је од кафе и са 20 места за седење. У овом послу ми помаже и супруг који иначе ради у Комуналном у Горњем Милановцу Драган, Ћерка старија завршава туризам и надам се да ће се укључити у посао Наталија" прича Данка Петровић, газдарица.

Данка Петровић, газдарица, фото: ГЗС


Према њеним речима, специјалитет куће су роштиљ, пљескавица и мекике, као и традиционална српска јела, качамак, лепиља са кајмаом, кисело млеко, јунетина испод сача, све је повољно, а поглед се не наплаћује.


„Почели смо и са смештајем, у плану нам је и да проширимо, јер људи воле да дођу да се одморе у виду  викенд туризма”, истиче Данка.

ГЗС

Домаћа храна и поглед од којег застаје дах, фото: ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Restoran rudnik pljeskavica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.811.162 посета
Тренутно на сајту: 303 посетилац(a)