Зашто је др Тања Стовраг из ГГ „За напреднији Чачак” прешла у СНС? 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Зашто је др Тања Стовраг из ГГ „За напреднији Чачак” прешла у СНС?
Trenutno na sajtu: 709       |       Podeli:
23.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Одборница Тања Стовраг, која је недавно напустила ГГ „За напреднији Чачак – Александар Радојевић“ и одлучила да буде самостални одборник,

на јучерашњој Скупштини града Чачка приступила је одборничкој групи Српске напредне странке (СНС). Поводом овог догађаја обратио се данас медијима Александар Радојевић лидер ГГ „За напреднији Чачак” који каже да је један мали одборник из њихове мале странке прешао у велику и моћну странку која суверено влада, има већину, а фали им један гласић за кворум.

„Свесни смо да и велики и мали крше изборну вољу грађана, то значи да неко ко је на изборној листи ГГ треба да буде одборник те политичке организације и те политичке идеје. Искоришћена је ГГ и идеја да се тргује, оним што се зове народна воља, преко оних који се зову велики и моћни и који се залажу за поштовање закона а сами га крше. Према незваничним информацијама трговина је била, ви мени субспецијализацију из гастроентерологији ја вама гласић. То ћемо у наредним данима проверити да ли је тачно. Онда постављамо питање колико је ту закона прекршено. Да ли се субспелизација може добити без конкурса, да ли је то по закону, Уставу Србије и да ли се тако показује равноправност између колега који се баве медицином. То је срамота и за једне и друге”, наводи Радојевић.
Он је додао да је Тања Стовраг променила више странака од СПС, СНС преко ГГ да би се сада опет вратила код напредњака.

Одборница Тања Стовраг рекла је да је у политичким водама нова и да је очекивала од своје одборничке групе да буде конструктивнија, како би се за град урадило више.

„Иако је мој прелазак ГГ из СНС сматрају нечасним поступкокм ја нисам узела никакве позиције, само из личног интереса, типа директорска места. Ово је ипак моја сатисфакција, едукација, то је потребно граду, али и мени као интелектуалцу. СНС је препознао моју потребу за едукацијом и ја ћу му пружити подршку, јер мојом субспелизацијом нисам добила само ја и то није само лични интерес, већ су добили и грађани Чачка. Време ће показати како је било у мојој бившој одборничкој групи. Ја сам једина која је овако прешла али мислим да је ово најчаснији трансфер, јер у игри нису била ни директорска места, ни родбинска ни породична запослења, ништа даље од тога нисам тражила. Међутим, вероватно ни то не бих да сам озбиљно схватила опозиционо деловање своје претходне одборничке групе”, рекла је Стовраг

Одговрајаући на питање новинара да ли не би могла да добије субспецијализацију да није прешла у СНС др Стовраг је одговрила:

„Нажолст не знам не могу вам то рећи, јер причате о законитости конкурса. То је нешто што се чека деценијама, а ја сам прва на листи и без и са конкурсом, тако да никог нисам згазила од колега, мирно спавам без имало гриже савети.”

Шеф Одборничке групе СНС Александар Максимовић казао је да су јуче на скупштинском заседању кворум дали Тања Стовраг и Звонко Митровић.

„Не видим да се ради о било каквој трговини, већ мислим да су људи осетили потребу да одблокирају рад скупштине како би могли да наставимо са радом. После сам чуо да др Стовраг жели да пређе у одборничку групу СНС. Ко је коме шта дао, ја то не могу да знам и нећу да се бавим спекулацијама. Чуо сам да је др Стовраг приступила, а ништа даље ја не могу да кажем”, истакао је Маскомовић.

Иначе, на јучерашњој седници скупштине града Чачка одборница Аница Слијепчевић напустила је одборничку групу СПС/ДСС/ЈС и убудуће ће наступати као самостална одборница ДСС-а.

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Tanja Stovrag GG Cacak RAdojevic SNS Maksimovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.062.489 посета
Тренутно на сајту: 710 посетилац(a)