Држава поново огласила продају Будимке, али по знатно нижој цени 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Држава поново огласила продају Будимке, али по знатно нижој цени
Trenutno na sajtu: 325       |       Podeli:
09.07.2019 | 0 коментар(а)



Пожега - После недавног, несупешног покушаја да „Будимка” из Пожеге добије новог власника, Агенција за лиценцирање

стечајних управника огласила је нову продају овог предузећа.

Као што је требало и на јавном надметању које је било планирано за 11. јун, али је пропало јер се нико од потенцијалних купаца није пријавио, некадашњи агроиндустријски гигант ће се продавати у две целине, с тим што ће им почетне цене бити 30 одсто ниже.

Како се наводи у позиву, које је упућено на адресе свих компанија које су у претходом период исказивале интересовање за куповину „Будимке”, продаја ће се одржати 10. септембра ове године.

Почетна цена фабричког комплекса са пратећим парцелама у Пожеги биће 372.309.856 динара, за разлику од неуспелог покушаја продаје када се иста имовина нудила по почетној цени од 531.871.223 динара.

Фарму за тов јунади у селу Здравчићи, која је у претходно цењена на 29.242.113 динара, Агенција за лиценцирање стечајних управника сада ће покушати да прода минимално за 20.469.479 динара.

За куповину „Будимке”, у којој је производња стала децембра 2015., интересовање су претодних година показале 24 компаније из Србије, Европе и Азије. У међувремену проглашено је банкротство овог предузећа чиме су му избрисани дугови од 13 милиона евра.

С обзиром да на потенцијале и бренд „Будимке”, чињеницу да се производња сокова од воћа и поврћа може веома брзо обновити, као и почетну цену далеко јефтинију од реалне, очекивало се да ће она бити продата у првом кругу.

„На изненађење свих нас десило се супротно”, рекао је поводом неуспелог покушаја продаје „Будимке” повереник стечајног управника Ђорђе Зечевић.

ГЗС / Блиц, В. Лојаница




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


budimka pozega stecaj prodaja druga sansa

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.474.775 посета
Тренутно на сајту: 325 посетилац(a)