Кривична пријава министарства грађевинарства против Мркоњића 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Кривична пријава министарства грађевинарства против Мркоњића
Trenutno na sajtu: 560       |       Podeli:
06.11.2017 | 0 коментар(а)



Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на чијем је челу Зорана Михајловић,

поднело је кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал против 14 одговорних лица на челу са бившим министром Милутином Мркоњићем, због деонице пута Уб - Лајковац на Коридору 11, која никада није пуштена у саобраћај, пишу данашње "Вечерње новости".

Како се наводи, на тој траси, асфалтирано је 4,5 од укупно 12,5 километара, али ће морати из почетка да се ради, јер су уочена бројна оштећења, а утврђено је и да су мајстори уградили глину у основу ауто пута. За те радове биће потребно око милијарду динара, односно више од осам милиона евра.

"Новости" пишу да су кривичне пријаве поднете и против директора грађевинских предузећа ПзП "Београд" Боре Јелића, АС "Путеви Ужице" Милана Бојовића и Ратомира Тодоровића, директора АД "Планум", које су биле извођачи радова.

На списку осумњичених су и инжењери из Института за путеве, "Коридора Србије" и Саобраћајног института "ЦИП", који су били ангажовани као надзорни орган и требало је да укажу на пропусте и коришћење неадекватног материјала.

"Новости" пишу и да су у Министарству, после извештаја Саобраћајног института "ЦИП" и "Путева Србије" о стању ове саобраћајнице, одлучили да надлежни правосудни органи утврде да ли постоји и колика је одговорност људи који су радили на овом пројекту, јер ће санација већ урађеног ауто-пута морати да се плати из буџета.

Изградња ове деонице започела је 2010, а завршена 2014. године, а радови су коштали 75 милиона евра из републичког буџета, што значи да је директну контролу над плаћањем имало ресорно Министарство, чији је министар у то време био Милутин Мркоњић, додају "Новости".

Извор: Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.325 посета
Тренутно на сајту: 560 посетилац(a)