Од 1. новембра обавезне зимске гуме 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Од 1. новембра обавезне зимске гуме
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
30.10.2019 | 0 коментар(а)



Од 1. новембра, па до 1. априла, возила би требало да буду опремљена зимским гумама,

налаже Правилник о подели моторних и прикључних возила и техничким условима за возила у саобраћају на путевима.

Иако ово правило важи ако се на коловозу налазе снег, лед или поледица, стручњаци саветују да замену гума не би требало одлагати, јер пре свега, снег може да изненади, а друго, зимска гума је неопходна и када је хладно, небитно да ли има снега . Ако температура ваздуха падне испод 7 степени, летње гуме губе своја својства, знатно лакше проклизавају и имају дужи зауставни пут. Такође, подлога често буде знатно хладнија од ваздуха, што, такође, има свој утицај.

Дубина газећег слоја на пнеуматицима за зимску употребу, односно шара, не сме бити мања од четири милиметра, а не смеју се постављати пнеуматици са клиновима.

Ко изазове удес или учествује у удесу а нема зимске пнеуматике, може да добије и до 45 дана затвора, док се новчана казна креће од 6.000 до 20.000 динара за физичка лица, а за правна лица од 100.000 до 800.000 динара.

ГЗС/Златибор прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.266.159 посета
Тренутно на сајту: 379 посетилац(a)