Сутра састанак извршног одбора СНС, тема ванредни избори 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Сутра састанак извршног одбора СНС, тема ванредни избори
Trenutno na sajtu: 540       |       Podeli:
15.04.2019 | 0 коментар(а)



Врх Српске напредне странке заказао је за уторак 16. април, седнице председништва, проширеног састава

извршног одбора и главног одбора, које ће бити одржане у Сава центру у Београду. Напредњаци ће разматрати могући одговор на притиске опозиције, а према нашим информацијама могућа је и одлука о ванредним изборима.

Напредњаци су за овај партијски скуп резервисали све сале Сава центра и планирају да окупе 7.000 чланова. Све седнице ће бити јавне и преношене на видео-бимовима у холовима Сава центра.

Највиши функционери СНС још једном ће у уторак затражити од председника странке Александра Вучића да донесе одлуку о изласку на ванредне изборе. У марту, читав врх СНС, изузев Вучића који је био уздржан, био је јединствен у жељи да се иде на гласање пре рока. Лидер СНС тада је рекао да смо ближи ванредним изборима, али да коначна одлука није донета. Ипак, због усијане политичке ситуације у земљи, Вучић би могао да преломи да гласамо ове године, осим ако у међувремену не буде неких крупних догађаја у вези са КиМ. Термин за ванредне изборе, како је раније најављено, могао би да буде 23. или 30. јун. У том случају, избори би најраније могли да буду расписани 24. априла, а најкасније 9. маја.

Из опозиције су у недељу најавили да ће одредити тим за разговоре и да очекују да власт учини исто, али да инсистирају да се разговара о захтевима које су прочитали на митингу - формирању заједничке комисије за дефинисање фер изборних услова, избору новог састава РЕМ и избору техничког руководства и уређивачког колегијума РТС и РТВ.

Лидер Двери и један од лидера Савеза са Србију, Бошко Обрадовић најавио је могућу радикализацију протеста.

,,Опозиција је показала јединство, одлучност, разум и одговорност, а то су услови да бисте били нормална власт. Садашња власт може поново да покаже ненормалност и одбије дијалог за решавање политичке кризе. Што се мене тиче, онда су сваки грађански отпор и самоодбрана дозвољени".

Председница Скупштине Маја Гојковић, упркос изјавама из редова СзС, каже да је убеђена да ће се састанку представника посланичких група, који је заказала за уторак, одазвати и посланици опозиције зато што су, како каже, и на протесту говорили о дијалогу.

Гојковићева је, коментаришући захтеве са митинга, које је оценила као бесмислене, казала да се изборни закони не могу мењати неколико месеци пре избора.

,,Изнели су захтеве о изборним законима које су сами донели и које ми нисмо мењали".

Шеф посланичке групе СНС у републичкој скупштини Александар Мартиновић поручује:

,,Требало би да се дозову памети, било би у њиховом интересу да се појаве на консултацијама и да се врате здравој памти и разуму. Владајућа већина у парламенту неће плакати, ако се определе јер је то онда на њихову штету".

ГЗС / Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.228.696 посета
Тренутно на сајту: 540 посетилац(a)