Скупштина планира укидање ванредног стања 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Скупштина планира укидање ванредног стања
Trenutno na sajtu: 503       |       Podeli:
29.04.2020 | 0 коментар(а)



Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да се посланици нису састали да уведу ванредно стање, али да ће се наредних дана састати да га укину.

Она је у размени реплика са послаником Ненадом Константиновићем из клуба Војвођански фронт-Србија 21 рекла да је ванредно стање уведено по слову Устава и да је 95 одсто грађана поштовало све донете прописе.

"Чешки парламент се није састао, па шта хоћете да кажете да није демократска држава. У САД оба дома не заседају, не пада им на памет", рекла је Гојковић и додала да у извештају Интерпарламентарне уније пише да се све државе довијају, заседају он лајн, а ретко ко заседа у пуном капацитету.

Гојковић је рекла да грађани не треба да брину за будућност, "биће све у реду, победиће СНС јер грађани верују Александру Вучићу и СНС-у, ето да вам отклоним дилему" рекла је председница Скупштине.

Народни посланик Ненад Константиновић претходно је рекао да део опозиције који он представља нема дилему да је приликом увођења ванредног стања прекршен Устав јер сматра да је Скупштина могла да се састане једнако 15. марта као и данас.

Константиновић је рекао да се о економским мерама не говори, да није добро што ће посланици о ребалансу Буџета гласати као о уредби, без могућности да предлажу амандмане, а када је реч о помоћи од 100 евра, посланик је позвао Владу да не понижава грађане тиме што треба да се јављају на телефон и траже тај новац.

Посланици би до краја дана требало да заврше расправу о потврђивању увођења ванредног стања и уредби које је влада донела за време ванредног стања.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.165.658 посета
Тренутно на сајту: 501 посетилац(a)