Средњошколци у 40 општина прелазе на онлајн наставу од понедељка 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Средњошколци у 40 општина прелазе на онлајн наставу од понедељка
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
10.09.2021 | 0 коментар(а)



Министасртво просвете објавило је најновије податке везане за одржавање наставе у градовима
Илустрација, фото: РИНА

и општинама од наредног понедељка 13. септембра. Чак 40 општина у средњим школама уводи трећи, онлајн модел.

По другом, жутом, комбинованом моделу од 13. септембра у седмом и осмом разреду одржаваће се настава на територијама следећих општина:

Кладово, Петровац на Млави, Нова Варош, Прибој, Ужице, Ваљево, Деспотовац, Јагодина, Ћуприја, Параћин, Свилајнац, Рековац,Прешево, Нови Пазар, Бојник, Велико Градиште, Жабари, Бољевац, Зајечар, Књажевац, Бајина Башта, Пријепоље, Чајетина, Алибунар, Љиг, Богатић, Ивањица, Лучани, Дољевац, Ниш, Бела Паланка, Врање, Краљево, Рашка, Тутин, Нова Црња, Аранђеловац, Кнић, Крагујевац и Топола.

Трећи модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се од 13. септембра у СВИМ СРЕДЊИМ ШКОЛАМА у наведеним општинама.

Иначе, за само десет дана од почетка школске године, према последњим подацима из Министарстарства просвете 379 одељења се налази на онлајн настави.

Да подсетимо други модел, је комбиновани, сличан прошлогодишњем за ученике седмог и осмог разреда и средњошколце што би значило да би један дан радили онлајн, а други дан имали непосредну наставу. Разлика је од прошлогодишњег је да се смена врши на дневном нивоу, а не на недељном.
Тренутно он не обухвата пети и шести разред, али тим за процену може да спусти овај модел и на ученике тих одељења.

Трећи модел представља оне најугроженије јединице локалне самоуправе и за те школе је препремљена онлајн настава за средњошколце, а за основце комбинована настава. Од првог до четврог разреда ишло би се на часове од 30 минута, као и прошле године и делили би се на групе мање од 16 ученика. Други циклус од петог до осмог разреда смењивали би се у моделу наставе у дану.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.443.339 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)