Наставак радова на изградњи канализационе мреже на Белој Земљи 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Наставак радова на изградњи канализационе мреже на Белој Земљи
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
05.02.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Радови на изградњи канализационе мреже и мобилног постројења за пречишћавање водене локације

будуће индустријске зоне на Белој Земљи почели су у септембру прошле године захваљујући средствима Министарства привреде и града Ужица у износу од 48, 3 милиона динара, подсећа Никола Максимовић, директор јавног предузећа Ужице Развој.

Никола Максимовић, фото: Принтскрин фејсбук

 „Целокупан пројекат има негде око 1, 4 км канализационе мреже који обухвата два насеља Чаир 1 и Чаир 2, односно овај део Крњевине и насеља Беле Земље. Постројење је од 800 еквивалентних становника и представља први део пројекта који је урађен. Према информацијама које имамо изођач ће убрзо наставити и радове на изградњи фекалне канализације”, рекао је за ТВ 5 директор Ужице Развој-а Никола Максимовић.

И поред тога што временске прилике нису ишле на руку извођачу радова добар део посла је завршен.

„У претходном периоду урађена су два комплетна крака, целокупна канализација са шахтама и  асфалтиран је део где је прошла канализациона мрежа. Очекујемо да ће у наредних највише 15 дана, када временски услови буду дозвољавали, бити урађена и подна плоча будућег постројења. Целокупно постројење, које је најскупљи део ове приче, спремно је за монтажу и налази се у магацину ужичке фирме МПП Јединство, која је и извођач свих генералних радова. Надамо се да ће квалитет њихових радова бити на задовољавајућем нивоу”, додао је Максимовић.

У припреми је пројектна документација за фекалну канализацију и заостатак Беле Земље.

„Нашли смо локацију, имамо договоре са претходним пројектантом јер имамо више насеља у оквиру Беле Земље. Имаћемо на четири места и препумпавање фекалне канализације. Ове године планирамо да завршимо комплетну документацију да би могли да наставимо да конкуришемо јер ће суграђани почети у неком тренутку да се прикључују на будућу фекалну канализацију. Тај вишегодишњи проблем, еколошку зону Беле земље, почињемо да решавамо”, закључио је Максимовић.

Раније процене говоре да је око 350 милиона динара неопходно како би се комплетно изградила канализациона мрежа на Белој Земљи, али ће по завршетку пројекта бити познат и прецизан број средстава. Максимовић напомиње да у наредних месец дана очекује изградњу и фекалног колектора у Турици.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Uzice kanalizaciona mreza Bela zemlja radovi Cair 1 Cair 2

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.279.957 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)