Пожар на Мокрој Гори, упућене додатне снаге из 10 градова 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Пожар на Мокрој Гори, упућене додатне снаге из 10 градова
Trenutno na sajtu: 259       |       Podeli:
02.08.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Министарство унутрашњих послова упутило је додатне снаге ватрогасно-спасилачких јединица пут Мокре Горе, како би заједнички са
Пожар на Мокрој Гори, упућене додатне снаге из 10 градова, Фото: Илустрација, ГЗС

колегама из Мокре Горе, Ужица, Пожеге и Чајетине, који су већ на терену, ставили под контролу пожар који је јуче после подне захватио суву траву и четинарску шуму.
Како је синоћ за Тањуг рекао начелник Одељења за ванредне ситуације Ужица Саша Цицварић, пожар је избио на подручју Брезовице на Мокрој гори, а на неприступачном терену гори око 100 хектара шуме.
"Мећавник није захваћен пожаром, а нису угрожена ни домаћинства на овом подручју", додао је Цицварић.

Он је нагласио да гашење пожара отежавају јак ветар и висока температура.

Нема опасности по становништво, преноси РТС. Током читаве ноћи ватрогасцима из Златиборског округа стизала је помоћ и у људству и у механизацији из више градова Србије.

У саопштењу МУП наводи се да су упућена још 82 ватрогасца-спасиоца из 10 градова Србије са тешком механизацијом, аутоцистернама и возилима за гашење шумских пожара, 78 припадника специјализоване јединице цивилне заштите, као и припаднике добровољних ватрогасних друштава.

С обзиром на изузетно неповољне временске услове, јак ветар и неприступачност терена, Министарство унутрашњих послова појачава дејствовање ради брже локализације и ликвидације пожара.

У току је постављање на стадиону Котроман базена за акумулацију капацитета 18.000 литара воде који ће служити за водоснабдевање хеликоптера који треба да се укључе у гашење пожара, преноси РТС.

Током ноћи радило се на успостављању противпожарних путева којима је требало да се ватра са свих страна стави под контролу и да се локализује пожар.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


POZAR MOKRA GORA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.789.156 посета
Тренутно на сајту: 260 посетилац(a)